Genindvielse af Ousenvej genbrugsplads

Genindvielse af Ousenvej genbrugsplads

8. maj 2012 - kl. 8:37 - af

Lørdag den 5. maj blev den gamle genbrugsplads på Ousenvej genindviet for Sæbys borgere, og det var med stor glæde og stolthed at bestyrelsesformand for AVØ, Brian Pedersen holdt dagens åbningstale:

”Godmorgen og velkommen til jer alle der er mødt frem. For et år siden lå der herinde bag hegnet en genbrugsplads med spredte vandpytter når det regnede – og det støvede rigtig meget, når det var tørvejr. I det år der er gået, har entreprenører og personale arbejdet med at få moderniseret pladsen, og givet muligheder for at få afleveret og sorteret affaldet så både service, miljø og arbejdsmiljø forhold gerne skulle leve op til tidens krav og forventninger.Jeg synes borgerne i Sæby og omegn har været tålmodige, både før pladsen blev bygget om, og mens arbejdet har stået på. Det har været en lang proces!

De første tanker om at modernisere pladsen startede for mere end 10 år siden. De første diskussioner gik på, hvor pladsen skulle være. Der var forskellige forslag fremme om at anlægge en ny plads tættere på Sæby, men efter flere års politisk diskussion endte det med, at pladsen skulle ligge her, hvor den altid har ligget.
Derefter skulle miljøgodkendelserne på plads. I dag skal al affaldsbehandling ske på fast underlag, og der skal være sikkerhed for, at der ikke siver forurenet vand ned i grundvandet eller ud i åen. Der ligger derfor et stort system af rør under pladsen, og vi har anlagt bassiner til opsamling og kontrol af vandet, inden det ledes ud.
Men nu er det hele på plads, og der er mulighed for at aflevere og sortere affaldet på en god og miljø rigtig måde. De fleste containere er sænket i forhold til kørevejen, så det er lettere at aflevere affaldet.
Der er fast belægning over det hele, så man ikke længere behøver at vaske bil og fodtøj, hver gang man har været på genbrugspladsen.

Vi har også benyttet lejligheden til at gøre personalefaciliteterne tidssvarende. Så den gamle skurvogn er udskiftet med et nyt hus. Vi har benyttet lejligheden til at installere nyeste teknologi i varmepumper og solceller på taget, så energiforbruget er minimalt. Lamperne på pladsen er nyeste teknologi inden for LED-lys, og de bruger meget lidt strøm.

Det er derfor med stolthed, at jeg, som bestyrelses formand for AVØ, kan indvie pladsen her i dag. Jeg vil også benytte lejligheden til at sige tak for godt samarbejde med entreprenører og eget personale i den tid, der er blevet bygget om. Jeg vil også sige tak for tålmodigheden til borgerne, som har måttet vente længe, meget længe på denne tidssvarende plads.

Med disse ord erklærer jeg Genbrugspladsen Ousenvej for Genåbnet”!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Genindvielse af Ousenvej genbrugsplads' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER