Danish Crown bygger nyt kreaturslagteri

Danish Crown bygger nyt kreaturslagteri

3. maj 2012 - kl. 10:02 - af

Efter et års omfattende analysearbejde har Danish Crowns bestyrelse godkendt de endelige planer om opførelse af et nyt kreaturslagteri.

Kreaturslagteriet skal opføres ved Holsted i Vejen Kommune, og det kommer til at betyde ca. 300 nye arbejdspladser.

Det er det første nye større kreaturslagteri i Danmark i næsten fire årtier og den største enkeltstående investering i kreatursektoren nogensinde.

Slagteriet er projekteret efter helt moderne principper, og det giver mulighed for en endnu bedre kvalitetsstyring. Det betyder både en bedre udnyttelse af eksempelvis biprodukter – og i sidste ende en bedre kødkvalitet.

– Vi har igennem en årrække kunnet følge gevinsten ved at investere i et topmoderne slagteri i svinekødsdivisionen, og når vi ser på udviklingen i produktionsomkostningerne i slagteribranchen i Danmark, så skal vi være foran på teknologi for at være konkurrencedygtige. Det bliver vi med det nye kreaturslagteri. Samtidig sikrer vi, at vi skaber den højest mulige værdi ud af de råvarer, vi arbejder med – og udnytter energi og andre ressourcer bedst muligt, siger direktør i DC Beef Lorenz Hansen.

Opførelsen af det nye kreaturslagteri i Danmark betyder samtidig, at Danish Crown lukker kreaturslagterierne i Tønder og Holstebro, og at udbeningsafdelingerne i Skjern og Fårvang flytter til det nye, moderne slagteri. Det nuværende hovedkontor i Herning flytter også med til de nye lokaler.

Opførelsen af et nyt slagteri kommer således til at berøre 400 medarbejdere i DC Beef.
Projektet er gennemanalyseret, og beslutningen er truffet på baggrund af konkrete tilbud, og Danish Crowns bestyrelse har i dag godkendt investeringen på godt en halv mia. kr.

– Selv om det seneste år har været hårdt og frustrerende for de mange medarbejdere, der har ventet på den endelige melding, og som bliver påvirket af beslutningen, er det positivt, at vi i Danmark har mulighed for at investere store summer i sikringen af danske arbejdspladser på sigt, siger Lorenz Hansen.

Også i Vejen Kommune er den endelige beslutning ventet med spænding, og her glæder man sig til at se den nye arbejdsplads tage form.

– Det er helt klart, at 300 nye, fremtidssikrede arbejdspladser i Vejen Kommune betyder meget. Vi har brugt det seneste år på at planlægge og byggemodne det areal, hvor slagteriet skal ligge, så vi er glade for, at Danish Crown nu har truffet deres endelige beslutning. Både fordi det understreger, at vi er en erhvervsattraktiv kommune, og fordi det trækker en række andre positive ting med sig, siger borgmester i Vejen Kommune Egon Fræhr (V).

Slagteriet ventes at stå klart i begyndelsen af 2014, men allerede i efteråret 2013 forventer DC Beef at kunne flytte sit hovedkontor til de nye lokaler.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown bygger nyt kreaturslagteri' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER