Finans: Villaer dyrest i stationsbyer

Finans: Villaer dyrest i stationsbyer

26. april 2012 - kl. 0:01 - af

Infrastrukturen betyder meget for boligpriserne, og villaerne ved de danske stationer er op imod dobbelt så dyre som huse, der ligger bare nogle få kilometer væk.

Ønsker man en billig bolig, skal man holde sig væk fra de danske stationsbyer. Det viser beregninger fra boligsiden.dk.

Ifølge beregninger fra boligportalen boligsiden.dk er det i gennemsnit næsten dobbelt så dyrt at købe villa inden for 2 kilometer fra en station, som hvis man vælger et hus 10-12 kilometer fra den nærmeste station.

”Gennemsnitsprisen tæt på en station er 16.400 kr. per kvadratmeter, mens villaen kun koster omkring 9.200 kr. 10-12 kilometer derfra. Og rykker man mere end 22 km. væk, er prisen et nøk lavere endnu”, fortæller kommunikationsdirektør Birgit Daetz fra boligsiden.dk

Boligsidens beregninger viser også, at huspriserne kun falder med godt 12 pct., hvis man vælger en villa 2-4 km fra stationen og 25 pct. i en afstand af 4-6 km derfra – i forhold til at købe hus klos op ad en station.

Længere væk er villaerne i runde tal de før omtalte 50 pct. billigere, end hvis man køber villa ved en station – og det er næsten uanset om man vælger hus 6-8 km væk eller mere end 22 km. Mønstret går i store træk igen i Øst-, Vest og Nordjylland, og på Fyn er der cirka 40 pct. at spare 22 km væk fra stationen.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Villaer dyrest i stationsbyer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER