TV2nord: Må man skyde naboens hund ?

TV2nord: Må man skyde naboens hund ?

24. april 2012 - kl. 0:25 - af

Svaret er umiddelbart ja, man må gerne skyde naboens hund, hvis en række forhold er opfyldt. Det står der i loven om mark- og vejfred. Blandt andet skal ejeren af kæledyret være varslet et år forinden, om at man er blevet så træt af at have naboens hund rendende løst i haven. Det samme gælder for katte, for såvel hunde- som katteejere har pligt til at sørge for, at husdyrene ikke strejfer frit omkring uden for ens egen matrikel. Hvis ikke kan naboen i yderste konsekvens tage kæledyrets liv –  med loven i hånden.
Og det er helt forkert, mener Dyrenes Beskyttelse, der i flere år har arbejdet på at få loven lavet om. Dyrenes Beskyttelse ser i stedet hellere, at loven ændres til, at man kan få bøder og påbud og sidste instans skal hedde, at man som ejer af et dyr kan få det tvangsfjernet.
Det er Danmarks Jægerforbund ikke enig i. De danske jægere oplever, at især løstgående hunde er rovdyr og dermed et problem for jagten. Hundene skræmmer vildtet, og det giver problemer for jægerne, der under kontrollerede forhold holder vildt-bestande nede.
Fødevarer, landbrug- og fiskeriminister Mette Gjerskov (Soc.Dem.) har netop indledt et politisk arbejde omkring en eventuel ændring af loven om mark- og vejfred. Det sker blandt andet på baggrund af, at der den seneste tid flere steder i landet har været nedskydning eller trusler om nedskydning af kæledyr.

Og det får altså nu ministeren til at igangsætte en undersøgelse om, hvorvidt den mere end 100 år gamle skal moderniseres, således at det ikke længere er lovligt at skyde naboens hund.

Se med tirsdag den 24. april i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 på TV2/Nord, når Nyhedsmagasinet Konsekvens sætter fokus på emnet. Med i debatten er folketingsmedlem Rasmus Prehn (Soc.Dem.), dyrlæge Lotte Brink fra Dyrenes Beskyttelse og hovedbestyrelsesmedlem i Danmarks Jægerforbund, Leif Bach.

3 kommentarer til “TV2nord: Må man skyde naboens hund ?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “TV2nord: Må man skyde naboens hund ?”

 • Selvfølgelig må man skyde naboens hund hvis alle advarsler er givet og ikke imødekommet, jeg døjer selv med min naboes kat og har advaret det samme gælder boligforeningen, der er sendt skrivelser ud til alle men enkelte fatter det ikke, så derfor fanger jeg katten ja så kvæler jeg den

 • Ja naboers “kæledyr”,kan blive særdeles dyre bekendskaber.
  Vi måtte for ca. en tre-fire år siden skille os af med 2 nye biler,da en kat havde brugt dem som varmepude inde i garagen.Overalt på bilerne havde den lavet dybe ridser igennem lakken ned til grundmalingen.
  Desværre er der ikke noget der dækker det.
  Det er jo umuligt,at bevise hvis kat det var.Men man ved det jo selv.
  Afliv kæledyr der er til gene for naboer!!!!

 • Hvorfor i al verden skal man dog skyde naboens hund???

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'TV2nord: Må man skyde naboens hund ? ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger