Forsyningen: Elforbruget faldt i 2011

Forsyningen: Elforbruget faldt i 2011

24. april 2012 - kl. 15:37 - af

Den netop overståede varme vinter er en vigtig årsag til, at det samlede danske elforbrug faldt med over to procent i 2011 sammenlignet med 2010. Det viser nye tal fra de såkaldte elforbrugspaneler. Det skriver Energy Supply.
Vi ved, at det varmere vejr betyder rigtig meget for især elforbruget i boligerne. Det er nemlig ikke bare elforbruget til varme, som falder når termometeret stiger. Danskerne er ganske enkelt mere udenfor, når vejret er lunt og så falder elforbruget, fortæller Torben Møller Pedersen, afdelingschef i Dansk Energi.

Ser man på 4. kvartal isoleret slår de lune vintermåneder igennem. Der er et markant fald på over syv procent i boligernes elforbrug i forhold til 4. kvartal i 2010, som næsten udelukkende skyldes det gode vejr.

I forhold til erhvervslivet, så er det landbruget, som står for den voldsomste ændring i elforbruget. Her faldt elforbruget med tre procent. Industrien havde i 2011 et stort set uændret elforbrug, mens serviceerhvervene også brugte lidt mindre sidste år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsyningen: Elforbruget faldt i 2011' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER