Spar på energien med lån til lav rente

Spar på energien med lån til lav rente

21. april 2012 - kl. 5:45 - af

Er du parat til at investere i energiforanstaltninger i huset, så har Nordjyske Bank netop sat renten ned på bankens Energilån, hvis afdrag delvis dækkes af de penge, du sparer på energiforbruget.

Fremover skal en større andel af det samlede energiforbrug dækkes af vedvarende energi. Det gælder både i Danmark og i resten af verden.

I Nordjyske Bank har man derfor besluttet at gøre det endnu mere attraktivt for boligejerne at skrue ned for energiforbruget. Banken har netop sat renten ned til under 5% for de såkaldte Energilån, som skal bruges til udskiftning af tag, vinduer eller ældre varmekilde, efterisolering af loft, hulmur eller gulv, etablering af jordvarme, solceller og lignende.

Fokus på energiøkonomien
”Vi vil rigtig gerne være med til at sætte fokus på miljøet og på vores kunders energiøkonomi, og det gør vi bl.a. igennem vores Energilån, der er en attraktiv finansieringsmulighed til energiforbedrende projekter i boligen. Dels medvirker det til at give besparelser på energiforbruget, som igen kan bruges til afdrag på lånet. Og dels gavner det både miljøet og boligejernes pengepung, såvel på den korte som på den lange bane.”

Det fortæller kunderådgiver i Nordjyske Bank i Sæby, Henrik S. Pedersen. Erfaringsmæssigt ved han at økonomien ofte er afgørende for, om energiforbedringerne realiseres, men at et billigt energilån kan være med til at mange boligejere skubbes i den rigtige retning.

”I Nordjyske Bank er vi ikke i tvivl om, at et lån på ekstra fordelagtige og billige vilkår til energiforbedringer af boligen vil være et væsentligt incitament til, at mange boligejere træffer beslutningen om, at nu skal det være,” mener han.

Fradrag for håndværkerudgifter
Et andet incitament er at boligejerne fortsat i hele 2012 har mulighed for at få fradrag for udgifterne til håndværkere under den såkaldte Boligjobplan.

Boligfradraget er på 15.000 kr. pr. person over 18 år i en husstand. D.v.s. at et ægtepar har mulighed for at få et samlet fradraget på op til 30.000 kr. pr. år, typisk svarende til et tilskud på ca. 10.000 kr.

”Fradraget i kombination med vores billige lån er en enestående mulighed for boligejerne til at få renoveret deres bolig så den bliver mere energieffektiv og miljørigtig. Dertil kommer at fradragsordningen har vist sig at sætte yderligere gang i beskæftigelsen”, pointerer Henrik S. Pedersen.

Samarbejde med Nord Energi Rådgivning
Nordjyske Bank kunderådgiver anbefaler at man kontakter en energikonsulent før man påbegynder sine energiinvesteringer. Banken har indgået et samarbejde med Nord Energi Rådgivning A/S, hvor kunderne kan få gratis professionel rådgivning af professionelle rådgivningskonsulenter ved henvendelse via Nordjyske Bank, ligesom de også kan få et tilskud på 200 kr. pr. sparet MWh.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar på energien med lån til lav rente' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER