“Fra tanke til idé, med solcelleenergi”

“Fra tanke til idé, med solcelleenergi”

18. april 2012 - kl. 10:28 - af

Sådan skrev saebyavis.dk den 13. maj 2011, da Kim Hybholt Sørensen, indehaver af Hybholt Design på Elisabeth Billes Vej i Sæby, havde fået den geniale idé, at fremstille en persienne med indbyggede solceller.

Der er sket meget siden.
Kim søgte patent på opfindelsen, men fik desværre nej til denne model, da den allerede var patenteret i Kina, men her havde de et problem med, at ledningerne til strømmen knækkede af, og derfor var der ikke nogen effekt fra solcellerne.

Fra man indleverer en patent ansøgning til Patent og Varemærke Styrelsen går der ca. 7 måneder til man har et svar, men de måneder brugte Kim til at forbedre sin opfindelse, således at strømmen fra lamellerne nu blev ledt op i topboksen, så ledningerne ikke kunne knække af, og samtidig fik han yderligere den idé at sætte persiennen imellem to glas, dvs. enten i en termorude eller i et glastag.

Nu er der så igen søgt patent, og denne gang ser det ud til at lykkes. Selve patentet er kun gældende i Danmark, og derfor skal der yderligere søges om internationalt patent, såfremt Kim ønsker at sælge sin idé, enten på en slags licens eller til et firma, som så køber råderetten og evt. så kan sælge det videre, hvis det er det, de vil. Det internationale patent gør, at der kan tages patent i 145 lande fordelt over hele verden.

Nu venter Kim blot på at de sidste ting falder på plads, og han forventer at have sit patent i juni måned.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER