Hvem bliver årets Nordjyske Nyskaber?

Hvem bliver årets Nordjyske Nyskaber?

16. april 2012 - kl. 16:47 - af

Der er nu kun de fem bedste idéer tilbage i Nordjyske Nyskabere – Regionsrådets innovationskonkurrence for ungdomsuddannelserne. En af idéerne går hjem med titlen og præmier for over 70.000 kr. på onsdag i Utzon Centret.

En vandtæt sok, intelligent arbejdslys, et køleelement til overophedede soldater, en specialdesignet opvaskebørste eller en miljøvenlig grill? Det er de idéer, der kæmper om førstepladsen i innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere.

Finalen finder sted i Utzon Centret i Aalborg onsdag den 18. april fra kl. 13-16.30.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er begejstret:

– Vi skal leve af vores gode idéer i Nordjylland. Netop derfor har Regionsrådet igangsat Nordjyske Nyskabere. Konkurrencen understøtter fornemt den langsigtede innovationsstrategi, vi har lagt for regionen, og jeg er virkelig stolt af de mange projekter, der nu er sat i søen, siger hun.

Det er over 130 unge idémagere fra alle typer af ungdomsuddannelser i hele Nordjylland, der har vredet hjernerne for at frembringe nye produkter, forædle processer og udvikle sociale netværk. Og innovationslysten er øget – selv hos de hold der ikke er gået videre i konkurrencen. Forhåbentlig bliver det til glæde for hele regionen på sigt.

– Jeg er meget imponeret over den idérigdom og variation, vi har set i konkurrencen hidtil – og nu er jeg spændt på, om de fem finalister har taget de ting til sig, som vi gav dem med af gode råd frem mod finalen, siger Ole B. Sørensen (V), der er formand for det rådgivende udvalg for Regional Udvikling.

Ud over titlen modtager vinderne præmier til en samlet værdi på over 70.000 kr. – dels som en bankkonto med 20.000 kr. i startkapital til at realisere idéen, dels i form af erhvervsrådgivning, advokatbistand, revisor- og marketingshjælp.

Som symbol på sejren får vinderne en skulptur skabt af kunstneren Christian Svendsen. Skulpturen skal stå på vindernes skole.

Læs mere om finalen, dommerne, præmierne og – ikke mindst – idéerne på www.nordjyskenyskabere.rn.dk.

Yderligere informationer
”Nordjyske Nyskabere” er igangsat af Regionsrådet i Nordjylland og understøtter Regionens langsigtede innovationsstrategi. Konkurrencen præsenteres i samarbejde med Spar Nord, Advokatfirmaet Børge Nielsen, Beierholm, SHRPA, Væksthus Nordjylland, Connect Denmark, Fonden for Entrepenørskab og Patent- og Varemærkestyrelsen.

De fem finaleidéer:

Tanalux (Erhvervsskolerne Aars)
En lyssensor, der skaber det ideelle arbejdslys. Jo mere dagslys, jo mindre vil lamperne i rummet lyse – og omvendt. På den måde er der altid samme lys i rummet. Giver bedre arbejdsforhold, mindsker risiko for hovedpine og sparer penge på elregningen.

Krea (Frederikshavn Handelsskole)
En specialudviklet opvaskebørste til gigtramte og ældre. Børsten er let, skridsikker, ligger godt i hånden og har sæbebeholder, som doserer den rigtige mængde opvaskemiddel. Desuden er der indbygget vibrationsfunktion, der hjælper med at få snavset væk fra opvasken.

Re-grill (EUC Nordvest, Nykøbing)
En ”engangsgrill”, der hverken svider græsset eller efterlader kulrester i naturen. Grill-evnen kommer fra en miljøvenlig kokosbriket. Målgruppen er dem, der tager i parken eller på stranden for at grille. Grillen kan anvendes 5-6 gange, hvis man udskifter briketten.

Sock in a sock (Frederikshavn Handelsskole)
En vandtæt strømpe, primært til brug på våde musikfestivaler. Selvom skoen bliver våd, får man ikke våde fødder. Strømpen er udformet i åndbart stof, og er desuden nano-behandlet. Fås i flere forskellige designs og kan vendes.

Soldier’s Cold Back (Aalborg Handelsskole)
Et batteridrevet køleelement, der kan nedkøle vandet i soldaters drikkedunke, når de er på mission i varme lande. At drikke varmt vand er naturligvis ubehageligt, men derudover vil køligt vand hjælpe med at spare soldaternes energi, da kroppen så skal svede mindre for at afkøle.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvem bliver årets Nordjyske Nyskaber?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger