Herlig fest på indisk – i Dybvad!….

Herlig fest på indisk – i Dybvad!….

2. april 2012 - kl. 16:15 - af

Hele uge 13 stod i Indiens tegn på Hørby-Dybvad Skoles afdeling i Dybvad, da eleverne arbejdede med temaet for årets skolefest i mange spændende værksteder. Indiens religioner, kaste-systemet, madkultur, beklædning, markedspladsen og ikke mindst fremstilling af flotte smykker og andre former for håndværk var blandt de områder, der blev arbejdet med mandag til torsdag.

Torsdag aften var forældrene så inviteret til at opleve levendegørelsen af ugens anstrengelser, og kunne således blive velsignet i de to flotte templer, købe både naan og chapati, samt se slangetæmmere, mavedansere og andre optrædener på markedspladsen.

Elever fra 6. til 9. klasse havde på valghold op til og i selve skolefestugen arbejdet med musicalen “Junglebogen” af Rudyard Kipling, om menneskebarnet Mowglis oplevelser blandt dyrene i den indiske jungle. Både de mange dygtige solisters sange, jungledansene, skuespilpræstationerne og den flotte scenografi var årsag til stor ros fra både lærere, elever og forældre – så Kaa, Baloo, Mowgli, Ran, Shere-Khan og alle andre medvirkende kunne fredag middag gå på velfortjent påskeferie efter en storartet indsats.

Indien-ugen havde sit udspring i Skæve Sogns samarbejde med ALC School Project i Tamil Nadu i det sydøstlige Indien, og overskuddet fra en del af de flotte boder og aktiviteter ved skolefesten vil gå til etablering af toiletfaciliteter og drikkevandsboring på en skole for bl.a. kasteløse børn i landsbyen Somasipadi. Her støtter Skæve Sogn i forvejen byggeriet af nye klasselokaler, ligesom Hørby-Dybvad Skoles 6.D eksempelvis udveksler breve med elever fra området.

Der er mulighed for at se de mange flotte billeder fra både “Junglebogen” og fra ugens øvrige aktiviteter på www.hørby-dybvadskole.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Herlig fest på indisk - i Dybvad!.... ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER