Helikopterflyvning i Voersåhallen

Helikopterflyvning i Voersåhallen

2. april 2012 - kl. 11:49 - af

Den er der vist ikke nogen, der hopper på – men den er go´ nok.

Det er Hjallerup Modelflyveklub, der et par gange har brugt hallen til træning, når blæsten udenfor har været for stærk.

Lørdag 31. marts var blæsten alt for stærk, og så var det tid til at flyve i hallen igen. Lauge Mikkelsen, Voerså, der er formand for klubben, fortæller.

–        Vi har været heldige et par gange, hvor der ikke har været arrangementer i hallen, og så har vi fået lov til at træne nogle få timer. Det siger sig selv, det ikke er, de helt store modelhelikoptere, vi flyver med, men nogle ganske små der ikke laver nogen ravage i hallen, hvis vi skulle miste kontrollen, og helikopteren ville falde ned og slå et hul i gulvet.

Ved ankomsten til hallen er der meget stille, trods det, der er gang i flyvningen. De små helikoptere på omkring 30 x 12 cm vejer ikke mere end 19 gram, og lyden er da også kun som en lille hummelbis summen, der kommer flyvende. Det lille flade genopladelige 3,5 volts batteri vejer 7 gram og kan holde til en flyvning på ca. 3 minutter, inden det skal skiftes, så der er nogle stykker med i udstyrstaskerne.

–        Prisen for en lille helikopter er ikke afskrækkende, siger Søren Stenberg fra Aalborg og fortsætter. Den ligger omkring 6 – 700 kroner, og det samme gør fjernbetjeningen, så det er ikke nogen herregård for at komme i gang. Man kan sagtens få både helikoptere og fjernbetjeninger, der ligger fra 20 – 60.000 – kroner, men det er ikke anbefalelsesværdigt at investere i fra starten. Her kan man sagtens klare sig med meget mindre, forklarer han.

–        Vi er i alt 40 medlemmer, hvoraf 12 flyver med helikopter. Det er den sværeste disciplin, og nu har jeg prøvet på at lære det i 6 år, men jeg har stadig ikke fået det lært, men jeg beskæftiger mig med noget der er sjovt, og som interesserer mig, fortæller formanden, der til daglig er livredder i en svømmehal.

Jan Kammergård fra Tårs var også mødt frem i hallen med sit udstyr. Det gik rigtig godt i starten, men på et tidspunkt blev han lidt for overmodig, og den lille helikopter kom til at hænge fast i nettet bag et af hallens håndboldmål, til irritation for ham selv, der måtte døje nogle bemærkninger fra kammeraterne, der havde et stort grin til overs.

Undertegnede, der aldrig har prøvet nogen form for modelflyvning, forlangte på et tidspunkt, at tre af ”piloterne” skulle holde helikopterne stille i luften foran sig, mens der blev taget fotos, men med fortrydelse for svaret kom prompte fra Søren Stenberg.

–        Det kan du sagtens sige, men det er altså ikke så nemt, som du tror, og som det ser ud til.

Det endte da også med, at to af ”piloterne” kom for tæt på hinanden, og et sammenstød var uundgåeligt.

En lille saks og et lille klip i et stykke tape, så var den sag ordnet på mindre end et minut, og der kunne flyves videre.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Helikopterflyvning i Voersåhallen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER