Godt år i Lokalhistorisk Forening i Voerså

Godt år i Lokalhistorisk Forening i Voerså

28. marts 2012 - kl. 0:41 - af

Formand Elgård Jørgensen har trukket sig tilbage på grund af sygdom, og i hans sted var det næstformand i Lokalhistorisk Forening for Voerså og Omegn, Doris Nielsen, der aflagde beretning.

I sin beretning fortalte næstformanden, at fire skoleklasser havde været på besøg og hørt Hans Jørgen Ottosens foredrag, om hvordan det var at gå i skole i halvtredserne. Efter foredraget fik børnene en rundvisning i byen og fortællinger om gamle huse og personer, der engang havde boet der.

Thorkild Søndergård fra Sæby havde været på besøg og holdt foredrag om sine tre liv, og i februar blev det lille museum fyldt til sidste plads, da Kenneth Kristensen fra Bangsbo Fort fortalte og viste billeder fra fortet og Niels Juels kanoner.

Hyggeklubbens ældre havde været på besøg og hørt foredrag om et langt liv på landet, toldvæsenet og otium samt strandinger på Stensnæs i 1800 tallet, der blev hjulpet af lokale fiskere.

Kenneth Kristensen formåede igen i november at fylde museet til sidste plads, da han viste omkring 150 fotos taget af tyske soldater i og omkring Frederikshavn under 2. verdenskrig 1940 – 45.

Frivillige medlemmer af foreningen havde været i gang med at isolere museets varmerør. Hvert år kæmper museet med en varmeregning på omkring kr. 20.000 –, og set i det lys er isolering en god investering. Andre frivillige havde renoveret den gamle indgangsdør og fornyet vinduerne i museets baghus.

Foreningen havde også deltaget i Foreningernes Dag med stor succes med mange besøg og masser af spørgsmål til museets udsendte. Denne dag blev afholdt en lørdag på Stensnæsskolen sammen med en hel del andre foreninger fra området.

Foreningen havde fået sponseret internet fra Nord tv i Ålbæk og Dansk Kabel TV. Begge selskaber er i forvejen tv- og netudbydere i byen.

Flere fra sommerhusområdet, samt gæster der havde boet på Hotel Garni, havde i årets løb besøgt museet og fået ekstra åbningstid. Det viste sig senere, at disse mennesker enten stammede fra området eller havde nære forbindelser hertil.

Gennem sponsorbeløb fra Sæby Fiskeindustris Fond, Super Spar, Købmandsgården i Lyngså samt private sponsorer, var det lykkedes at få et ønske opfyldt – nemlig en projektor så museets medlemmer ikke hele tiden er afhængig af at skulle ud og låne ved diverse foredrag og billedfremvisning.

Næstformanden sluttede sin beretning af med at betegne året som et godt år med mange aktiviteter.

Kassereren Keatty Sørensen oplæste regnskabet, der trods en varme- el og vandregning på kr. 24.492 – kunne fremvise et overskud på kr. 2.261 -.

Halvor Hansen og Jens Leo Knøsen modtog genvalg, og i stedet for Elgård Jørgensen valgtes Bodil Vejrum.

Suppleanten Helen Langeland og revisor Tage Nielsen blev begge genvalgt.

Foreningen har i alt 39 medlemmer.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Godt år i Lokalhistorisk Forening i Voerså ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER