Lysets Land på din mobil eller tablet

Lysets Land på din mobil eller tablet

26. marts 2012 - kl. 10:52 - af

Turistsamarbejdet Toppen af Danmark først i Nordjylland med en egentlig veludbygget destinationsapplikation til turisterne.

”Vi er ikke de første turistkontorer i landet som tilbyder en såkaldt app, men vi er blandt de allerførste”, udtaler Lene Kappelborg, som er turistchef i Skagen.  ”Nu kan alle turister, danske som udenlandske, downloade vores gratis turistapp til både iPhone og Android mobiltelefoner. Er mobiltelefonen en såkaldt smartphone med adgang til Internettet, så er det bare med at komme ind på App Store eller på Android Market, som nu hedder Google Play butik”.

Alle oplysninger lige i lommen

Har man først hentet applikationen, så er der adgang til hele Lysets Land, der dækker Hjørring og Frederikshavns Kommuner – og på såvel dansk, tysk som engelsk. Fra forsiden får man præsenteret 6 ikoner, som gemmer på ”sov godt”, ”spise og drikke”, ”se og oplev”, ”shopping”, ”mest for børn” og ”A-Z”. Under disse ikoner har man adgang til al den information man har brug for, og som turistbureauerne i Toppen af Danmark har indlagt i en fælles database. Man kan vælge at søge tilbud i hele Lysets Land, eller specielt i et af vores 9 turistområder, fordi det nu lige er der, man er – eller ønsker sig hen.

Hvad får man så hjælp til?

Jamen, er der nu noget at hente?

”Lad os tage et eksempel”, siger Lene Kappelborg, ”Du vil gerne finde et overnatningssted. Tryk på ikonet, og så listes de i kategorier ’hoteller og kroer’, ’campingpladser’, ‘ vandrerhjem’ osv.  Du vil på hotel og trykker på kategorien. Alle hotellerne vises.  Hvor langt mon de er væk fra mig, lige her hvor jeg står nu? Tryk på ”afstand”, og du får kilometertallet. Du kan også få vist hotellerne i rækkefølge efter, hvilket der er nærmest – eller få vist alle hotellerne på et kort (er du på cykel, får du lige vist evt. cykelruter)”.

Når man har valgt, hvilket hotel man vil kigge nærmere på, får man oplysninger om hotellet, ser et foto, får detaljer om størrelse, afstand til strand, bymidte osv. Du kan ringe hotellet op med et tryk direkte fra siden eller gemme oplysningerne i dine kontaktoplysninger.
Vælger du ’kort’, kan du få kørselsvejledning fra lige netop der, hvor du står nu – både med bil, offentlige transportmidler og med ”apostlenes heste”.
Har Google Streetview været en tur forbi hotellet, så kan du også se et billede af hotellet i dets omgivelser.

”Synes du, at du lige har fundet dit drømmehotel, kan du gemme det i dine favoritter”, smiler Lene Kappelborg.

Resultat af bevidst satsning på nye medier

”I 2011 tog vi konkret fat på en enstrenget og grundlæggende enkel digital strategi for formidling af turistservice til brugerne”, siger Lene Kappelborg.
”Vi har naturligvis længe haft hjemmesider, men vi indgik aftale med firmaet Active Window fra Vejle om at genbruge vores mange data på en række platforme. Vi startede med at sætte oplysningerne på touchskærme, som man kan se på turistkontorerne og visse turistattraktioner i dag.
Målet er at komme endnu længere ud med denne fantastisk brugervenlige model”.

”Så lagde vi oplysningerne op på et såkaldt mobilsite, som har en størrelse, som ser godt ud på smartphones. Det giver adgang til oplysninger via internettet, uden at have en egentlig app. Den kan også kombineres med såkaldte QR-koder rundt omkring i landskabet, som ved aflæsning med smartphonens kamera bringer dig direkte til flere oplysninger.”

”Og så endelig nu vores apps, som du kan downloade og have med dig altid”, slutter en glad Lene Kappelborg, som glæder sig til en rigtig spændende turistsæson 2012.

Yderligere oplysninger kan fås hos formanden for Toppen af Danmarks Webudvalg Turistchef Lene Kappelborg, Skagen Turistbureau, tlf. 30 21 42 00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lysets Land på din mobil eller tablet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER