Jyder slipper for reduktion af rentefradragsretten

Jyder slipper for reduktion af rentefradragsretten

25. marts 2012 - kl. 0:45 - af

Som led i den seneste skattereform sænkes værdien af rentefradragsretten fra og med indeværende år med en procent om året de kommende otte år. Men da der er et bundfradrag på henholdsvis 50.000 kr. for en enlig og 100.000 kr. for et par, er det kun boliger, der handles til en højere pris end 2.550.000 kr. der rammes heraf. Og det betyder at hovedparten af jyske og fynske villaejere slipper med skrækken, mens eksempelvis 96 procent af alle der køber villa i Gentofte kommune er i farezonen.

Som led i den seneste skattereform sænkes værdien af rentefradragsretten fra og med indeværende år med en procent om året de kommende otte år. Alt i alt reduceres værdien af rentefradragsretten fra cirka 33 til 25 procent. Men det er dog stort set kun boligejere i hovedstadsregionen, der bør bekymre sig herom. For reduktionen gælder kun for renteudgifter over henholdsvis 50.000 kr. for en enlig og 100.000 kr. for et par. Og det betyder, ifølge beregninger BRFKredit har lavet for FinansBureauet, at det kun er familier, der køber bolig for mere end 2.550.000 kr., finansieret med et fastforrentet 3,5 procents lån, der rammes af reduktionen af rentefradragsretten.

Hvis boligen i stedet finansieres med et F1 flekslån, skal en familie købe for mere end godt 5.200.000 kr., for at blive ramt af reduktionen af rentefradragsretten. Til gengæld risikerer boligkøbere, der finansierer deres bolig med flekslån, at blive ekstra hårdt ramt af reduktionen i rentefradragsretten, hvis renterne stiger markant. Kun ved at finansiere sit hus med et fastforrentet lån, og holde sit boligkøb under beløbsgrænsen på 2.550.000 kr. kan en familie sikre sig mod at blive ramt af reduktionen i rentefradragsretten.

En oversigt, som boligsiden.dk har lavet for FinansBureauet, viser, at det stort set kun er i hovedstadsregionen, at der hele sidste år i stor stil blev handlet villaer til en pris på over 2.550.000 kr. I Gentofte kommune var der 96 procent af alle villaer der blev handlet til over den pris, tæt fulgt af Lyngby-Taarbæk med en procentsats på 95 procent. For hovedstadsregionen som helhed var det 54 procent af alle villaer der blev handlet til mere end 2.550.000 kr.

Helt anderledes ser det ud når man krydser Storebælt eller Farøbroen. Kun Århus Kommune sniger sig ind på top 20, med en procentsats på 45. Og helt i bund finder man kommuner som Lolland, Brønderslev, Skive og Mariagerfjord, hvor det er under 5 procent af alle boliger, der er i farezonen for at blive ramt på pengepungen af reduktionen af rentefradragsretten.

Se en komplet oversigt over alle kommuner her: http://www.finansbureauet.dk/artikel.php?artikel_id=153

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:
http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jyder slipper for reduktion af rentefradragsretten ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger