Veloverstået generalforsamling hos Socialdemokratiet

Veloverstået generalforsamling hos Socialdemokratiet

12. marts 2012 - kl. 8:55 - af

Mandag den 5 marts afholdt Socialdemokratiet i Sæby og Opland ordinær generalforsamling – en generalforsamling som var præget af ro, fællesskab, enighed og opbakning til bestyrelsens arbejde i det forløbne år.

Formanden Flemming Hvid Christensen ønskede at træde af som formand til fordel for en post som medlem af bestyrelsen. Jacob Dalsgaard og Preben Sørensen blev afløst af Jess Nielsen og Flemming Hvid Christensen mens tidligere formand Per Hjortnæs Pedersen blev ny formand.

Bestyrelsen ser herefter således ud:
Formand Per Hjortnæs Pedersen
Kasserer Ralf Steinmeier
Flemming Hvid Christensen
Jess Nielsen
Søren Kølster
Mogens Vestergaard Pedersen
Birgit Hansen.

På generalforsamlingen blev der aflagt politiske orienteringer af folketingsmedlem Bjarne Laustsen, regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen og fra byrådsgruppen af Birgit Hansen, Ole Rørbæk Jensen og Jørgen Tousgaard.

Bjarne Laustsen takkede for stor hjælp og opbakning i valgkampen 2011. Han var mægtig stolt af, at være topscorer blandt de nordjyske folketingsmedlemmer og gjorde opmærksom på, at Frederikshavn Kredsen er landets 3. rødeste kreds i Danmark. Herudover kom Bjarne Laustsen ind på så forskellige emner som meningsmålingerne, det dårlige valgresultat i København, den ny regering og den 3. Limfjordsforbindelse. Sluttelig nævnte Bjarne Laustsen, at han er modstander af centralisering i København og på Sjælland og, at han arbejder hen imod at få flådestation Korsør flyttet til Frederikshavn – det vil der være mindst 1.000 arbejdspladser i.

Bjarne Laustsen blev genvalgt som partiforeningens folketingskandidat.

Regionsrådsmedlem Jørgen Rørbæk Henriksen omtalte i sin orientering, at han har arbejdet med, at få bygget sundhedshuse i Thy, Jammerbugt og Sæby. Regionen har afholdt borgertopmøde som grundlag for arbejdet med en ny regionsplan. De nordjyske sygehuse klarer sig godt – Frederikshavn Sygehus blev således nr. 1 i konkurrencen mellem sygehusene. I Hjørring skrider det fremad med at bygge den nye akutafdeling.

Ulla Astman blev af generalforsamling indstillet som regionsrådsformand.

Birgit Hansen kom i sin orientering fra byrådsarbejdet ind på budgetforhandlingerne i 2011 herunder Frederikshavn Kommunes dårlige økonomi- der er reelt en frygt og mulighed for at kommunen kommer under administration.

Venstre førte en valgkamp under temaet økonomisk genopretning – det har de ikke formået, at gennemføre.

Birgit Hansen nævnte at skatten stiger 0,4 % og at vi i Socialdemokratiet havde lagt op til en anstændig personalepolitik og at reduktioner skulle ske på ledelse. Birgit Hansen taler for samarbejdet med partiforeningerne idet vi har brug for hinanden.

Birgit Hansen blev valgt som partiforeningens kandidat til borgmesterposten. Jørgen Tousgaard anbefalede i en personlig tale Birgit Hansen til posten.

Jess Nielsen fra DSU oplyste, at DSU nu har 32 medlemmer samt 38 støttemedlemmer. DSU har aktivt støttet op om Bjarne Laustsen i valgkampen og har arbejdet imod forringelser på efterlønnen. Landsformanden for DSU har været på besøg ligesom man aktivt har søgt at hverve medlemmer på gymnasierne.

Udover debatten om informationerne i de politiske orienteringer blev diskuteret velfærdsteknologi og brugen af den overfor vore ældre medborgere, brugen af kommunale haller samt klipning af græs på idrætsanlæg samt manglen på byggegrunde i Sæby by.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Veloverstået generalforsamling hos Socialdemokratiet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER