Nordjyllands politi: Indsats mod cyklistforseelser

Nordjyllands politi: Indsats mod cyklistforseelser

29. februar 2012 - kl. 11:56 - af

Fra mandag den 27. februar til og med fredag den 2. marts 2012 gennemfører politiet en landsdækkende indsats mod cyklistforseelser.

Indsatsen vil blive rettet mod ofte forekommende cyklistforseelser, såsom manglende lys i lygtetændingstiden, kørsel frem mod rødt lys, kørsel på fortov og gågade, samt lignende trafikfarlig og generende adfærd.

Selvom antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken de sidste par år har været faldende, har procentdelen af tilskadekomne cyklister været konstant samtidig med, at der har kunnet ses en stigning i procentdelen af dræbte cyklister i trafikken fra 7,9 procent i 2009 til 13,4 procent i 2011.

Ved en tilsvarende kontrol i januar 2011 rettet mod cyklistforseelser blev der konstateret 1.471 forseelser, hvoraf kan nævnes:

329 personer sigtet for forkert eller mangelfuld lygteføring

465 personer sigtet for fremkørsel mod rødt/gult lys

164 personer sigtet for kørsel på fortov/gangsti

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyllands politi: Indsats mod cyklistforseelser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER