FinansBureauet: Skattefrie blomster

FinansBureauet: Skattefrie blomster

15. februar 2012 - kl. 0:46 - af

Får du et gratiale af din arbejdsgiver fordi du har holdt ham ud i 10 år, skal du beskattes fuldt ud af gratialet. Får du samtidig en buket blomster, er de til gengæld skattefri.

En ny afgørelse fra SKAT slår fast, at jubilæumsgratialer der gives til medarbejdere, der har været ansat i 10 år er fuldt ud skattepligtige. En buket blomster der gives samtidig med er dog skattefri, da den betragtes som almindelig personalepleje.

Med den afgørelse i hånden er der nu fuldt overblik over hvilke gratialer der beskattes, og hvilke der ikke gør. Har du været ansat i 25 år i samme firma, kan du modtage et gratiale på op til 8.000 kr. helt skattefrit. Har du været ansat 30 år i samme firma skal du imidlertid betale skat af et tilsvarende gratiale. Har du derimod været ansat i 35 år, er gratialet i den forbindelse igen skattefrit. Men skulle du formaste dig til at være ansat 40 år samme sted, må du igen finde dig i at skulle betale skat af gratialet.

Får du en gave af virksomheden i forbindelse med at du eksempelvis har sølvbryllup eller fylder 50 år, så er den gave skattefri, såfremt værdien af gaven er mindre end 1.000 kr. Får du som elev en gave når du bliver udlært, er den gave derimod skattepligtig.

SKAT oplyser, at der tildeles en præmie til den første der finder logikken i reglerne.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FinansBureauet: Skattefrie blomster' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER