Konfirmander – Et døgn på Efterskole i Hørby

Konfirmander – Et døgn på Efterskole i Hørby

9. februar 2012 - kl. 0:09 - af

De var 166 i alt, de var motiverede, de var nysgerrige og de var oplevelseshungrende de unge konfirmander.

Sådan var rammerne, da Hørby Ungdomsskole for anden gang inviterede konfirmander fra Aalborgs sydlige opland til et døgn på efterskolen.

– Og vi gør det gerne igen, fastslår Helle Krogsgaard, der til daglig er lærer på Hørby Ungdomsskole og en af dem, der havde arrangeret konfirmandweekenden. At ryste 166 konfirmander sammen, der ikke kender hinanden, kan være en udfordring og en oplevelse – og det er det, siger Helle og understreger smilende, at det handler om at holde tungen lige i munden, når der er fuld tryk på de mange unge gæster, der for en kort stund var kommet på efterskole

Hvor fredagen gik med at få lagt en linie i, hvad det hele handlede om, så viste lørdagen, at snak, latter, larm, viden, sang, bevægelse, gåtur i mørke og snevejr bliver til den lim, der samler alle i et fællesskab, der er opstået på baggrund af tillid, åbenhed og interesse for hinanden.

Og her kommer den lille film om det glade får på banen, som konfirmanderne så og brugte som inspiration til den gudstjeneste, der afsluttede weekenden. Det glade får oplever i tegnefilmen, at livet går op og ned og, at den årlige klipning og et nyt udseende kan betyde ubehag og drillende kommentarer. På denne vis kunne konfirmanderne bringe deres egen virkelighed ind i filmens tema, som alle kender til på den ene eller den anden måde.

– Når konfirmanderne står og synger, og giver deres bud på tolkningen af ’Det glade får’, så går det op for en gammel efterskolelærer, at man er vidende til noget smukt og givende, slutter Helle Krogsgaard og tilføjer: Endnu engang har man fået mere, end man gav!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konfirmander - Et døgn på Efterskole i Hørby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER