Snart kan du få dine nye nummerplader lokalt

Snart kan du få dine nye nummerplader lokalt

20. januar 2012 - kl. 0:08 - af

Skatteministeriet forventer at kunne idriftsætte Motorregistret (DMR) den 6. juni 2012.

Motorregistret skal gøre det muligt for cirka 1500 bilforhandlere og synsvirksomheder at indregistrere køretøjer og sætte nummerplader på, uden at nummerpladerne først skal hentes på SKATs nummerpladeekspeditioner.

Årligt bliver cirka 1 mio. danske biler, campingvogne, motorcykler og lignende omregistreret eller nyregistreret. Hvert år tager danskerne cirka 400.000 nye sæt nummerplader i brug.

Motorregistret består dels af et registreringsmodul og dels af et opkrævningsmodul. Registreringsmodulet er færdigudviklet, men kan ikke tages i brug uden opkrævningsmodulet.

Udviklingen hos it-leverandøren CSC af netop dette opkrævningsmodel er forsinket og den direkte årsag til, at Skatteministeriet tidligere i år måtte udsætte idriftsættelsen af Motorregistret.

Skatteministeriet har i de forløbne måneder haft et uafhængigt hollandsk konsulentfirma, SIG, til at vurdere CSCs hidtidige arbejde med opkrævningsmodulet, og hollændernes konklusion er, at kvaliteten af opkrævningsmodulet og styringen af udviklingen er for ringe. Det skal der rettes op på, før opkrævningsmodulet kan tages i brug.

Det planlagte opkrævningsmodul skal også bruges i andre af SKATs kommende systemer, men for ikke at udsætte idriftsættelsen af Motorregistret længere end højst nødvendigt, har SKAT valgt at udvide en af de eksisterende opkrævningsløsninger, så denne midlertidigt kan understøtte Motorregistret.

Fornyet samarbejde med CSC
Netop fordi de kommende systemer skal anvende opkrævningsmodulet og et beslægtet inddrivelsesmodul, har Skatteministeriet valgt at forny samarbejdet med it-leverandøren CSC om at færdigudvikle modulerne.

– Det vigtigste for Skatteministeriet er at kunne levere de it-løsninger, som er stærkt efterspurgte af både vores kunder og medarbejdere. Den korteste vej til målet er, at CSC leverer, siger koncerndirektør i Skatteministeriet, Jesper Skovhus Poulsen.

– Vi har naturligvis haft inde i overvejelserne, om vi skulle skifte leverandør. Men efter vores møder med CSCs nye nordiske topledelse og de synlige fremskridt, vi har oplevet, har vi valgt at fortsætte samarbejdet med CSC.

Jesper Skovhus Poulsen understreger, at Skatteministeriets ledelse vil følge udviklingen i samarbejdet med CSC med meget stor opmærksomhed, og at det fornyede samarbejde sker på skærpede vilkår for CSC.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Snart kan du få dine nye nummerplader lokalt ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER