Fra Flauenskjold i Nordjylland til Sydindien

Fra Flauenskjold i Nordjylland til Sydindien

19. januar 2012 - kl. 0:06 - af

16-årige Jennifer Knudsen fra Flauenskjold er sammen med kammeraterne fra Ranum Efterskole flygtet fra den danske vinter. Hun har skiftet skolebøgerne ud med en børnehave på Indiens sydligste spids.

”Det har været en fuldstændig fantastisk oplevelse at komme til Indien. Inderne er helt utrolig imødekommende, og selve omgivelserne er så anderledes, at man bare går og måber hele tiden.”

Sådan forklarer 16-årige Jennifer Knudsen om sine første indtryk af et af verdens mest folke- og farverige lande. Et land, hun er taget til sammen med sine kammerater fra Ranum Efterskole for at styrke den gensidige forståelse mellem to kulturer, der umiddelbart kan synes langt fra hinanden.

”Selvom alting er helt anderledes hernede, viser det sig jo, at de unge inderes liv er meget lig vores egne, når det kommer til stykket. De har nogle helt andre forudsætninger, men de drømmer om de samme ting, har de samme glæder og sorger i hverdagen og har lige så mange hemmeligheder for deres lærere, som vi har,” siger Jennifer Knudsen, der som sit hovedprojekt på turen har valgt at hjælpe til i den lokale børnehave.

”Der er noget fantastisk umiddelbart over børns måde at opføre sig på. De har ikke en masse forbehold, og det har virkelig været fedt at opleve, hvordan børnene hernede bare har taget imod os med åbne arme. De andre kvinder i børnehaven har også været utrolig søde og imødekommende, og selvom faciliteterne jo absolut ikke minder om en dansk børnehave, er alle børnene glade og grinende det meste af dagen. Vi har haft nogle farveblyanter og perler med til dem, og det har vakt stor lykke.”

Sammen med 30 af sine kammerater fra Ranum Efterskole er Jennifer Knudsen installeret på uddannelsesinstitutionen Mitraniketan i Indiens allersydligste delstat, Kerala. Her oprettedes i 50’erne en skole, inspireret af den danske højskoletanke, og det kommer i dag de danske efterskoleelever til gode. Mitraniketan er siden vokset til at omfatte børnehave og grundskole fra 1. til 9. klasse samt en højskoleoverbygning med mulighed for at uddanne sig inden for alt fra landbrug til snedkeri. Og netop disse omgivelser fik Jennifer Knudsen til at vælge Indien-turen blandt de mange, som Ranum Efterskole tilbyder.

”Der var en lang række spændende rejsemål, vi kunne vælge imellem, men det vigtigste for mig var, at jeg oplevede noget, der var meget anderledes, og at jeg fik mulighed for at være ordentligt i kontakt med lokalbefolkningen. Man kan jo altid rejse til de forskellige europæiske storbyer, som også var en mulighed, eller til Norge og Sverige, hvor der er nogen, der er oppe at stå på ski, men jeg tror ikke, at jeg nogen sinde var kommet til indien, hvis jeg ikke var taget på denne tur. Og selv hvis jeg gjorde, ville jeg ikke få samme muligheder for at komme i kontakt med de lokale og opleve den kulturudveksling, som jeg gør nu, hvor vi bor side om side med dem på en skole og indgår i deres dagligdag, mens vi er her, ” siger Jennifer Knudsen.

I det hele taget synes hun, at både turen til Indien og hendes generelle oplevelse af at gå på efterskole langt har oversteget forventningerne.

”Jeg valgte Ranum Efterskole, fordi jeg havde en ven, der gik her sidste år, og så var jeg med ham ude at kigge på skolen. Han var superglad for at gå der, og skolen virkede, som om den tilbød alle de muligheder, jeg ledte efter. Selvfølgelig var rejserne også en vigtigt argument, og det har jeg kun fået bekræftet på den her tur. Det er jo absolut ikke alle steder, man får den slags muligheder, så det er jeg meget taknemmelig for,” siger Jennifer Knudsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra Flauenskjold i Nordjylland til Sydindien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger