Realkreditlån i boligen til kun 3,5% i rente

Realkreditlån i boligen til kun 3,5% i rente

12. januar 2012 - kl. 9:51 - af

Boligejere får fra og med denne uge mulighed for at optage et 30-årigt obligationslån med en rente på kun 3,5 %. Lånet tilbydes dog ikke med afdragsfrihed.

Nykredit og Totalkredit har fra i mandags åbnet for de 30-årige fastforrentede obligationer med en rente på 3,5 procent.

Lånet er en attraktiv mulighed for en stor gruppe låntagere, som kan spare lidt på den månedlige ydelse og samtidig sikre sig en fast lav rente.

Bl.a. er det en oplagt mulighed for de boligejere, der allerede i dag sværger til en fast rente, men som måske sidder med lån til en pålydende rente på 5 eller 6 procent. Omlægger man f.eks. et fastforrentet lån på 1 mio. kroner fra 5 % til 3,5%, vil man opnå en nettobesparelse på omkring 350 kr. om måneden. Samtidig skal man være opmærksom på, at restgælden vil stige en smule, da 3,5% obligationen kursfastsættes under kurs 100.

Lånet kan også være den hidtil billigste udvej for dem, der i øjeblikket har et flekslån, som de i bund og grund er utrygge ved, og som de dybest set helst vil konvertere til et lån med fast rente.

Stor interesse for den nye mulighed

I Nordjyske Bank har man allerede mærket stor interesse for den nye lånemulighed.

”Rigtig mange boligkunder har været inde i banken, ringet eller mailet til os om den nye 3,5% obligation. De er naturligvis interesseret i at vide, om det er en mulighed, de kan drage økonomisk fordel af, og det er det da for manges vedkommende,” fortæller bankens centerdirektør Torben Schioldan, som forventer, at kursen på den nye obligation vil ligge mellem 96-97, svarende til en effektiv rente på mellem 3,82 % og 3,91 %.

”Selvom flexlånene har haft stor succes, så er sikkerhed i ydelsen fortsat et meget vigtigt parameter for rigtig mange boligejere. Derfor er det nye tilbud på et fastforrentet lån til billig rente bestemt noget, som mange har god grund til at overveje. Også fordi man med lånet –  udover en stabil lav ydelser gennem lånets løbetid – får en god mulighed for at reducere i restgælden i tilfælde af rentestigninger i årene fremover,” nævner Torben Scholdan.

Ydelsen efter skat, for et realkreditlån på 1 mio. kroner med afdrag, baseret på en 3,5% obligation, vil ved en kurs på 96,5% ligge på omkring 4.000 kr. om måneden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Realkreditlån i boligen til kun 3,5% i rente' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger