Masser af narko i Frederikshavn Kommune

Masser af narko i Frederikshavn Kommune

8. januar 2012 - kl. 13:00 - af

Der bliver beslaglagt mere og mere narko i Frederikshavn Kommune. De sidste fire år er antallet af beslaglæggelser steget stødt. Det skriver TV2/Nord. Senest fra 2010 til 2011 er antallet af beslaglæggelser steget fra 192 til 293, hvilket svarer til en stigning på 52,6%.

Politiassistent Jesper Knudsen fra Specialpatruljen ved Nordjyllands Politi i Frederikshavn arbejder til daglig med narkoområdet.

– Der er alle de stoffer, som folk vil have. Man kan få det både i de store byer og i de små byer i Frederikshavn Kommune. Og hvis man ikke selv kan skaffe noget, så kender man nogen, der kan. Det handler om udbud og efterspørgsel, og efterspørgslen er desværre stor, siger han til TV2/Nord.

En af dem, der mærker, at der florerer mere og mere narko i nattelivet, er Henrik Christensen, der ejer diskoteket Club Remix i Sæby. Han har derfor et fast ritual, inden han åbner sit diskotek. Han sprøjter VD40 på toiletbrætterne for at forhindre, at diskoteksgæsterne kan bruge dem til at sniffe narko.

– Jeg gør det, så man ikke kan tage stoffer her. Hvis man hælder et pulver på toiletbrætterne, når der er VD40 på, så samler det sig i en kage, så stofferne er ubrugelige. Heldigvis, siger han.

Henrik Christensen har været diskoteksejer i mange år, men de seneste år har han lagt mærke til en kedelig tendens.

– Der er ingen tvivl om, at der er kommet flere stoffer, og det, der er mest skræmmende er, at dem der tager stofferne, bliver yngre og yngre, fortæller han til TV2/Nord.

Også i det såkaldte Mobile Ungeteam i Frederikshavn Kommune har man lagt mærke til tendensen. Lotte Nyholm, der arbejder som rådgiver i teamet, besøger stofmisbrugere, som er helt ned til 12-13 år.

– Dem, vi arbejder med, bliver yngre og yngre. Dem vi har flest af, er omkring 15-16 år, og for nogle år siden, hvor de 15-16-årige måske havde prøvet hash nogle gange, så har dem, vi arbejder med nu, haft et misbrug i flere år, siger hun.

Hos politiet i Frederikshavn mener Jesper Knudsen, at det er nødvendigt med en holdningsændring blandt de unge:

– Vi kan være nok så mange betjente, der arbejder med det her, men det nytter ingenting, hvis de unge ikke forstår, hvor farligt det er at tage stoffer, siger han.

Beslaglæggelser af narko i Nordjylland

I 2011 beslaglagde Nordjyllands Politi i hele regionen følgende:

Hash: 616 kg.
Amfetamin: 13 kg.
Kokain: 4 kg.
Heroin: 40 gram
Extasy: 24 stk.

Tallene stammer fra en foreløbig opgørelse fra Nordjyllands Politi.

Antal beslaglæggelser af narko i Frederikshavn Kommune:
2008: 167
2009: 208
2010: 192
2011: 293

Se hele indslaget i aften på TV2/Nord

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Masser af narko i Frederikshavn Kommune ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger