2011: Priser sat ned med 1,25 mio. kr. i timen

2011: Priser sat ned med 1,25 mio. kr. i timen

4. januar 2012 - kl. 10:26 - af

De danske boligsælgere var igen i år flittige til at sætte priserne ned på deres huse, lejligheder og grunde. Samlet set blev der givet nedslag på 10,9 mia. kr., hvilket svarer til, at priserne hver time døgnet rundt blev reduceret med 1,25 mio. kr.

Det er en ganske pæn stigning i forhold til 2010, hvor sælgerne huggede 8,8 mia. kr. af priserne, men stadig et pænt stykke fra rædselsåret 2009, hvor det samlede prisfald lød på 12,7 mia. kr. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

På landsplan var det kontante gennemsnitlige prisfald på 61.000 kr, og her ligger både Sæby og Frederikshavn mere end 50% under med henholdsvis 28.123 kr og 27.971 kr.

Helt i top ligger Rungsted Kyst med 326.312 kr.

Ifølge Morten Skak, lektor på SDUs Center for Bolig og Velfærd, taler tallene deres eget tydelige sprog.

Jammerligt

– Det år, vi netop har forladt, har været jammerligt. Størrelsen af nedslagne viser, at det er et marked, der går dårligt, men man skal huske på, at altid vil blive hugget procenter af priserne, så spørgsmålet er selvfølgelig også, hvor normalniveauet ligger, siger Morten Skak, der vurderer, at boligsælgerne formentlig må se frem til endnu et hårdt år.

– 2012 bliver desværre et noget mørkt år, som vores statsminister også fik sagt i nytårstalen. Hun fik jo ikke ligefrem talt stemningen op, må man sige.

Vi vil fortsat se prisfald og nedslag i priserne, og vi skal nok hen til slutningen af året, før vi kan håbe på, at den internationale nervøsitet på finansmarkederne falder til ro og at roen smitter af på stemningen herhjemme, siger Morten Skak til Boliga.

Vild august

I halvdelen af årets måneder faldt priserne med mere end en milliard kroner, og det allerstørste dyk kom lidt overraskende i august, hvor sælgerne skar næsten 1,150 mia. kr. af priserne.

Siden Boliga i januar 2007 begyndte at registrere prisudviklingen på boligmarkedet, har boligsælgerne nedsat priserne med 56,5 mia. kr.

Se det gennemsnitlige kontante prisfald i dit postnummer her:http://www.boliga.dk/statistik/20120104.aspx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2011: Priser sat ned med 1,25 mio. kr. i timen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger