Regionen sender råstofplan til offentlig debat

Regionen sender råstofplan til offentlig debat

27. december 2011 - kl. 0:04 - af

Region Nordjylland vil sikre, at der er råstoffer nok til at bygge veje og bygninger i fremtiden. Derfor revideres råstofplanen nu.

En af Region Nordjyllands vigtige opgaver inden for den regionale udvikling er at finde tilstrækkelige råstoffer til fremtidig byggeri og infrastruktur. Regionsrådet fremlægger nu et forslag til en revision af råstofplanen fra 2008, der beskriver hvor og hvordan sten, sand, grus, ler, kalk, kridt, moler eller tørv skal udgraves.

Informationsmøde d. 7. februar 2012

Den 7. februar 2012 holder Region Nordjylland et offentligt møde i Aalborg, hvor forslaget til Råstofplan 2012 bliver vist frem. Flere kan deltage i mødet og diskutere planforlaget og de konkrete graveområder, både indvindere af råstoffer, borgere der får råstofindvingen tæt på, kommunalpolitikere, lokalpolitikere og andre interesserede.

Debat på internettet

Som noget nyt kan interesserede på internettet også deltage eller følge med i debatten om, hvordan vi fremover skal bruge de råstoffer, vi har i regionen.

– For at skabe vækst i Nordjylland er det blandt andet nødvendigt, at vi får lavet en plan, der sikrer, at der er råstoffer nok til at bygge veje og bygninger i fremtiden. Dialogen med borgerne, kommunerne og øvrige interessenter er vigtig. Derfor er vi glade for, at debatten om råstofplanen også kan foregå på nettet, siger Ole B. Sørensen (V), formand for det Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling

Borgere vil have mulighed for at kommentere forslaget til råstofplanen på http://www.raastofplan.rn.dk/ i perioden fra den 9. januar til 9. marts 2012.

For-offentlighedsfase gav idéer til planforslaget

I løbet af 2011 har der været en stor for-offentlighedsfase, hvor Region Nordjylland har modtaget ca. 40 forslag til råstofplanen.

– Vi er rigtig glade for den interesse og de mange konstruktive idéer, vi har fået i for-offentlighedsfasen. Nu ser vi frem til at få en god debat om planforslaget, siger Ole B. Sørensen (V), formand for det Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling

Den endelige råstofplan vil være færdig i løbet af 2012.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionen sender råstofplan til offentlig debat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER