Jule- og nytårshilsen fra regionsmedlem Finn Jakobsen

Jule- og nytårshilsen fra regionsmedlem Finn Jakobsen

25. december 2011 - kl. 0:52 - af

I 2011 sikrede Region Nordjylland Sæby og hele kommunen mere tryghed og bedre behandling!

I  Region Nordjylland ved vi, at det er vore medarbejdere der skal sikre, at borgerne er i gode hænder i alle regionens opgaver og tilbud! Medarbejderne er det vigtigste råstof i regionen. Derfor er det også med både glæde og stolthed at det i et stramt samarbejde mellem alle medarbejdergrupper tilsyneladende lykkes at holde budgettet for 2011 – flot!

Regionens største opgave er sundhedsvæsnet hvor sygehusene, ambulanceberedskabet og speciallægerne – herunder de praktiserende læger, fylder meget.

Ser vi lokalt på hvad der i 2011 er sket på disse områder i Sæby og hele Frederikshavn kommune er der mange ting at glædes over:

Danmarks bedste sygehus
Frederikshavn Sygehus er som en del af Sygehus Vendsyssel netop kåret som Danmarks bedste sygehus blandt Danmarks mindste sygehuse. Fagligt fik sygehuset topkarakterer indenfor rigtig mange områder og i organkirurgi og ortopædkirurgi er Frederikshavn Sygehus suverænt bedst i hele landet!  Også i den landsdækkende undersøgelse af patienttilfredshed ligger Frederikshavn Sygehus højest! – Det har vi grund til at være stolte over!

Ambulanceberedskabet
I øjeblikket bygges der en ny Fælles Akutmodtagelse på Sygehus Vendsyssel, Hjørring. Det betyder at akutpatienter i vores område fremover straks ved modtagelsen bliver behandlet af speciallæger i Hjørring.

For at kompensere for de længere afstande har vi i regionen i 2011 udvidet vores dækning med paramedicinere og ambulancer. Det betyder, at den egentlige behandling allerede starter når ambulancen når frem. Paramedicinere er specialuddannede reddere, og de har teleforbindelse til speciallægerne på Hjørring eller Aalborg Sygehus. I et telemedicinsk samarbejde begynder behandlingen straks, og der besluttes hvilket sygehus patienten skal køres til for at få den optimale behandling.

Som det første sted i landet har Regionsrådet besluttet at 10 ambulancer skal udstyres med video, så der også er visuel kontakt mellem speciallæge, redder og patient. En af ambulancerne placeres i Frederikshavn Kommune.

Tal fra udlandet viser, at det giver bedre overlevelseschancer når der allerede i ambulancen stilles en diagnose og patienten derefter køres direkte til et sygehus med specialister, frem for at blive kørt til nærmeste mindre sygehus, for derefter senere, at blive overført til et større sygehus.

Hjertestartere
Regionsrådet har sammen med Frederikshavn kommune, Hjerteforeningen og TrygFonden besluttet at der overalt i kommunen kommer hjertestartere.

Alle hjemmehjælper-biler får installeret hjertestarter og via GPS i bilerne kan vagtcentralen hurtigt spore hvilken hjemmehjælper der er tættest på patienten. Så kan genoplivning begynde inden ambulance og paramediciner når frem.

Ved et hjertestop gælder det om at få hjælp med en hjertestarter hurtigst muligt. For hvert minut der går falder chancerne for overlevelse med 10%.

Dette projekt er et kæmpeskridt i den rigtige retning for at skabe tryghed og give livreddende behandling! Det er den bedste ordning for os der lever langt fra akutsygehusene.

Hospice
Regionsrådet har givet tilladelse til at Hospice Vendsyssel nu udvides til 9 sengepladser. Samtidig er det besluttet, at der skal bygges et nyt Hospice på Suderbovej i Frederikshavn, og her op til jul godkendte regionen grundkøbet. Der er valgt arkitekt og ingeniør og byggeriet starter i 2012 så der kan flyttes ind året efter.

Flere forbedringer i 2012
Jeg håber at starten på byggeri af et Sundhedshus i Sæby bliver en realitet i 2012. Staten har bevilget 23,9 mio. kroner til byggeriet. Der forhandles i øjeblikket mellem regionen, kommunen og de praktiserende læger. Udgangspunktet er et hus med 9 lægepraksis og kommunale og regionale funktioner.

Jeg håber også der kommer andre speciallæger, tandlæger, fysioterapeuter, psykologer m.v. Et fælles hus med flere sundhedsfunktioner vil give os brugere lettere adgang til sundhedsvæsnet og dermed skabe større tryghed.

God borgerdialog
Gennem presse og borgermøder forsøger regionen at holde kontakt til borgerne. Vi ønsker at brugerne af sundhedsvæsnet har stor indflydelse på udviklingen i de mange tilbud der kommer. Mange føler at regionen er ”langt væk”, men det er vigtigt at være med i debatten.

Brug regionens hjemmeside www.rn.dk. Se de mange muligheder der er for at hente oplysninger om behandlingstilbud og ventelister eller bland dig i debatten på hjemmesiden. I løbet af 2012 vil patientsikkerhed og kvalitet igen komme til debat, når regionsrådet skal lave en ny sygehusplan.

Godt nytår
2012 bliver endnu et spændende år. Sygehusplan, ambulanceberedskab og sundhedshus i Sæby bliver store opgaver der skal løses.

Men ud over sundhedsområdet bliver året også præget af at Den Regionale Udviklingsplan skal godkendes. Her fastlægges retningslinjerne for hvorledes vores erhvervsliv og turisme kan udvikles, så der også fremover er grobund for innovation i vores område.

Så der bliver brug for alle gode kræfter og en god dialog. Jeg glæder mig til udfordringerne og samarbejdet!
Godt nytår.

Med venlig hilsen
Finn Jakobsen (V)

2 kommentarer til “Jule- og nytårshilsen fra regionsmedlem Finn Jakobsen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Jule- og nytårshilsen fra regionsmedlem Finn Jakobsen”

  • I Frederikshavn kommune findes der ca. 70 hjertestartere. De 3 største byer har: Sæby 15, Frederikshavn 29 og Skagen 14. Hvis ikke du ved hvor de findes kan du se det på http://www.hjertestarter.dk. HUSK: Ved et hjertestop gælder det om at få hjælp med en hjertestarter hurtigst muligt. For hvert minut der går falder chancerne for overlevelse med 10%!

  • Finn Jakobsen

    Så har kommunen lige før jul ligesom regionen sagt ja til Sundhedshus i Sæby. Det betyder, at der ud over praktiserende læger også kommer genoptræning og rehabilitering i sundhedshuset.
    Jeg håber også der kommer andre speciallæger, tandlæger, fysioterapeuter, psykologer m.v.
    Men hvad ønsker du som bruger af det kommende sundhedshus at sundhedshuset skal kunne tilbyde os? Hvad skaber bedre service og større tryghed? – Planlægningen er igang, så kom med dine ønsker, så de kan komme med i overvejelserne…

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jule- og nytårshilsen fra regionsmedlem Finn Jakobsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger