Snebolden ruller i Frederikshavn Kommune

Snebolden ruller i Frederikshavn Kommune

29. november 2011 - kl. 0:04 - af

SaebyAvis har modtaget dette indlæg forud for onsdagens byrådsmøde i Frederikshavn Kommune. Afsenderen er Peter Laigaard, Byrådsmedlem og folketingskandidat, Liberal Alliance.

På Onsdagens byrådsmøde har vi i Liberal Alliance en række sager på byråds dagsorden indenfor en af vores mærkesager: Samarbejdet mellem Frederikshavn Kommune og det private erhvervsliv.

Anledningen for os til at bringe dette tema op var, at samtlige byrådsmedlemmer fik tilsendt et usædvanlig velformuleret og velargumenteret brev fra en af de privatpraktiserende tandlæger i Sæby gamle kommune, der nu står foran at ”få taget brødet” ud af munden fordi Frederikshavn Kommune har bestemt sig for at kommunalisere dette arbejde for ca. 3.000 børn og unge. Beslutningen hviler dels på et meget tvivlsomt økonomisk grundlag og et direkte fordrejet udbudsmateriale, som har betydet at ikke en af de nuværende 6 tandlæger har budt ind på opgaven.

Senest er det så kommet frem i medierne, at der tilsyneladende er meget store interessekonflikter og forskelle i hvem som får tildelt de kommunale anlægsopgaver. Denne sag vil også blive belyst på onsdagens byrådsmøde.

I øjeblikket har vi i Liberal Alliance en helt tredje sag indenfor området under opsejling og jeg forventer også at kunne spørge ind til dette under byrådsmødet.

Herudover har jeg kontakt til mindst to andre områder, men jeg respekterer altid ønsket om anonymitet fra de kontakter jeg har og får.

Når emnet er så vigtigt for os i Liberal Alliance er det fordi, at vi her har en stor del af løsningen på de økonomiske udfordringer vi har i kommunen – mere udbytte for skattekronerne – fremfor bare at sætte skatten op som flertalsstyret i vores kommune desværre mener er vejen frem. Det er således veldokumenteret, at der ligger rationaler og venter i størrelsesorden 10 mia. kr. og venter -alene inden for kommunerne – hvis man gjorde som de 5 bedste kommuner indenfor området her i landet.

Da kommunens strategi omkring udbud var til diskussion i byråd sidst stemte vi som det eneste parti imod, fordi strategien betød, at vi stort set ikke udbyder noget som helst! Tværtimod kan man se at Frederikshavn Kommune ønsker at ”kommunalisere” mest mulig som tandlægesagen viser, flextaxa etc.

Desværre bliver det skatteborgerne i vores kommune som kommer til at betale regningen igennem massive skattestigninger de næste to år.

Når vi i Liberal Alliance bringer emnet frem dels under udbudsdebatten, byrådsmøderne eller i budgetforhandlingerne bliver vi af borgmesteren sendt hjem og tælle vores stemmer og/eller direkte nedgjort at venstres gruppeformand, den liberale ”tandløse” løve, Anders Broholm. Under valgkampen gjorde han sig endog til talsmand for skattenedsættelser. Der gælder så bare ikke lige skatteborgerne i Frederikshavn kommune.

Vi ved godt i Liberal Alliance, at det var prisen de såkaldte borgerlige/liberale partier fra Venstre og Konservativ betalte til Socialistisk Folkeparti for at få nogle poster i forbindelse med konstitueringsaftalen i forbindelse med seneste byrådsvalg. Det skal dog ikke forhindre os i at kæmpe videre.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at rose det lokale private erhvervsliv for at have bragt sagerne frem til offentligheden, med fare for at komme i ”dårligt lys” hos de kommunale beslutningstagere.

Det er vigtigt at få frem i lyset, at det har konsekvenser både for vores lokale erhvervsliv og alle skatteborgene i Frederikshavn kommune, at Socialistisk Folkeparti har sat sig tungt på magten i Frederikshavn byråd. Socialistisk Folkepartis repræsentanter, Brian Pedersen har tidligere udtalt man har vetoret på beslutningerne, medens Jette Toft har udtalt, at det drejer det sig om at få så meget socialistisk politik med i beslutningerne som muligt. Det må siges at lykkes over al forventning.

Tak også til Carl Erik Aarøe, der senest i et læsebrev har taget emnet op.

For god ordens skyld har jeg hverken private eller økonomiske interesser i de mange pågældende sager.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Snebolden ruller i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger