Ordet er frit: Byrådet er en kravlegård

Ordet er frit: Byrådet er en kravlegård

28. november 2011 - kl. 9:29 - af

SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående indlæg fra Liberal Alliances Ungdom Vendsyssels formand, Peter Simon Christensen.

Det er med stor forlegenhed man har måttet betragte Frederikshavns byråd i løbet af den seneste tid. Der har været splittelse både i partierne og på tværs af partierne, flere aktører har handlet decideret inkompetent i diverse sager og konklusionen må blive, at 2012 skal blive året, hvor byrådet strammer op.

I forbindelse med budgetforhandlingerne for det kommende år har kløerne været hvæsset hos adskillige medlemmer af byrådet. Det mindst mulige flertal byrådet kunne skaffe (bestående af seksten mandater fra Venstre, Socialistisk Folkeparti og Konservative Folkeparti) har vedtaget et budget, der har vendt op og ned på tingene i kommunen. Nuvel, i dette indlæg skal der hverken kommenteres på indholdet af budgettet eller håndteringen af denne, men derimod på byrådsmedlemmernes ageren i selve forhandlingerne, som lader en hel del tilbage at ønske.

Det er som om tendensen i byrådet har været at fokusere på egne præstationer frem for hvad der er godt for kommunen og dens indbyggere. Alt for ofte til møderne har der været en tilbøjelighed til at rette kritik og juvenile bemærkninger mod alle og enhver – sågar ens egne forbundsfæller. Denne pauseklovnstilgang har udelukkende medført, at kløften mellem partierne udelukkende er blevet større og større.

Men hvad kan få partierne til at stoppe med at sable hinanden ned og måske endda holde en nogenlunde sober tone i 2012? Først og fremmest bør Socialdemokraterne få styr på deres kommende borgmesterkandidat. I den seneste tid har der floreret en del nyheder omkring på Nordjyskes hjemmeside og Kanal Frederikshavns hjemmeside, som har talt udtalelser fra medlemmer af partiet. I den uendelige spekulation har der været nævnt flere bud på en borgmesterkandidat – nogle mere tvivlsomme end andre – og det har medført til en intern uoverensstemmelse.

Venstres problem ligger ikke så meget i de interne gøremål, men snarere i deres forhold til andre partier. Liberal Alliance, som man måtte forvente deler et nogenlunde ligesindet grundlag med Danmarks liberale parti, har ikke formået at kunne bryde isen hos Venstre. Venstre i Frederikshavn Kommune stod allerede i et dilemma i 2009, hvor det sidste kommunalvalg blev afholdt. Her valgte man at smide samtlige principper overbord og i stedet koncentrere sig om magten. Og det er som bekendt lykkedes partiet. Forbindelsen til Liberal Alliance, og dermed forbindelsen til Venstres oprindelige holdninger, bør genoprettes.

Socialistisk Folkeparti, som reelt sidder på magten i byrådet, har – i min optik – ét primært problem, som man bør holde nøje øje med: Paul Rohde Andersen. Mange gange er Rohdes argumentation fyldt med fejl, mens han gentagne gange har været efter Venstre på Folketingsniveau, hvor han har kritiseret deres nedskæringer på det kommunale område da partiet havde flertal. Det kunne være en god idé at man snakkede med Paul Rohde til næste gruppemøde og bad ham om at ændre sin kurs for at kunne sikre et bredere samarbejde.

December nærmer sig med hastige skridt og dermed også nytårsaften. Lad 2012 blive dialogens og samarbejdets år, hvor samtlige partier nærmer sig hinanden med respekt og ærlighed. Så bliver stemningen med garanti bedre i byrådet, men i særdeleshed også blandt indbyggerne i kommunen, hvilket kommer os alle sammen til gode.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Byrådet er en kravlegård' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger