Savnet bog genoptrykkes nu i 200 eksemplarer

Savnet bog genoptrykkes nu i 200 eksemplarer

15. november 2011 - kl. 0:37 - af

Udkommer i redigeret form med masser af tilføjelser og noter.

Dronninglund under besættelsen 1940 – 45 blev trykket i 1991 i 700 eksemplarer og blev ret hurtigt udsolgt. Mange har senere forsøgt at anskaffe sig den, men det har næsten været umuligt, og Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund, der holder til i en nyrenoveret stor bygning på Erantisvej 6, finder nu anledning til at genoptrykke bogen, men i en revideret udgave og under titlen ”En by i krig – Dronninglund”.

Den oprindelige udgave blev samlet og redigeret a Lene Dige og Erik Lehm, mens Lene Dige alene har klaret opgaven med den nye bog. En stor hjælp og ”støttepædagog” har Lene Dige haft i Erik Præsius, der har lavet alt pc-arbejde og scanninger af fotos.

I den første bog, har flere modstandsfolk skrevet erindringer om, hvad de oplevede under besættelsen, og netop ud fra disse beretninger har Lene Dige skrevet, den nye reviderede udgave.

En by i krig – Dronninglund er et professionelt håndværk, men Lene Dige har også baggrunden i orden, da hun er uddannet som cand. phil. i historie. Hun er oprindelig tilflytter fra Himmerland, og i 1971 blev hun ansat som lærer i Dronninglund, men er nu pensioneret. Lokalhistorisk Forening i Dronninglund blev startet i 1981, og siden da har hun været bestyrelsesmedlem og formand siden starten af 1990-erne. Hun får dog også tid til en hel del rejser sammen med sin ægtemand, men hovedparten af sin pensionisttilværelse bliver brugt på Lokalhistorisk Arkiv.

Udgivelsesdagen er fredag 25. november, hvor der er ”Open by night” i Dronninglund. Her kan bogen købes på Lokalhistorisk Arkiv, der har åbent fra 17 – 21. Bogen kan dog også købes i de lokale pengeinstitutter og i nogle få forretninger. Prisen er kr. 150 –.

For de 150 – kroner får man en spændende bog med masser af fotos og fortællinger om tilværelsen i Dronninglund efter 9. april 1940. Mange vil sagtens kunne nikke genkendende til omtale af en far, bedstefar, onkel, tante, andre familiemedlemmer, venner eller bekendte.

En by i krig – Dronninglund udkommer kun i 200 eksemplarer, så det er med at være ”først til mølle”, hvis julegaven skal sikres i rimelig tid.

Tekst Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Savnet bog genoptrykkes nu i 200 eksemplarer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER