Ridder Morten kom til hest til Lygtefesten!

Ridder Morten kom til hest til Lygtefesten!

14. november 2011 - kl. 5:54 - af

Søndagens årlige Lygtefest på Sæbygård havde kaldt ca. 40 små børn til sig.

Da festens indhold som sædvanligt var fortalt for de lydhøre 3 – 6 årige  via dukketeater i herregårdens hvælvingskælder, gik hele det store selskab med tændte lygter ud til voldgraven for at vente på ”Den fromme Ridder Morten” – han som sætter lys på himlen -. Traditionen tro lægger han hvert år sin tur forbi Sæbygård, beundrer børnenes tændte lygter, viser dem sine mange nøgler og lader en af de største børn holde sin stjernestav, mens han selv gavmildt deler små poser med Sol- Måne- og Stjernekager rundt til alle.

Men i år blev de små øjne endnu større end de foregående år! For Ridder Morten i den røde silkekappe kom ridende med en væbner ved sin side. Det var en overraskelse, så alle blev musestille i skumringen. Fortryllelsen varede ved helt til Morten forsvandt ned gennem lindealléen på sin vej til Nordstjernen først i en stille tølt – og så i susende galop ud i mørket. Det er vist mange år siden, der har stået en smuk islænderhest på den indre vold foran havedøren.

Traditionen med Lygtefest på Sæbygård i november er blevet mere og mere kendt. I år var kælderen næsten for lille. For 3 -6 årige skal have ledsagere, når festen er i skumle gemakker. Det ser ud til at bedsteforældre er lette at kalde på til den tradition, så  den syngende lysprocession var lang med omkring 80 mennesker. Skovlysts ungdomsscene var dygtige dukkeførere og Sæbygårds Venner bød gæstfrit på varm kakao efter turen i mørket. Nogle familier valgte også at gå stille hjem lige efter det stemningsfulde møde med Ridder Morten og hans hest.

Alle bar de varme og lys i hjertet. Og traditionen vil fortsætte.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ridder Morten kom til hest til Lygtefesten!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER