Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

19. oktober 2011 - kl. 1:14 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Eksporten dykker

Danmark

Dansk eksport mærker i øjeblikket konsekvenserne af tilbageslaget i den globale økonomi. Fra juli til august faldt eksporten med 2,5 %, hvilket bringer eksporten ekskl. skibe og fly omkring 4 mia. kroner under niveauet fra maj måned, hvor eksporten satte ny rekord. Det er ikke overraskende, at eksporten falder. Vi har de seneste måneder set et markant fald i den økonomiske vækst. Således er det eksportvægtede PMI indeks faldet under 50. Faldet i eksporten rammer dansk økonomi ekstra hårdt netop nu. Det skyldes, at dansk økonomi de seneste kvartaler alene har levet af efterspørgslens fra udlandet, mens den indenlandske efterspørgsel har skuffet. Da der ikke er kommet gang i den indenlandske efterspørgsel, og vi nu oplever et fald i den udenlandske efterspørgsel, er vækstmulighederne udtømt. Det er derfor vores forventning at vi skal berede os på en periode med lav vækst den kommende tid, hvilket blandt andet vil føre stigende ledighed med sig. På den positive side, så satte overskuddet på betalingsbalancens løbende poster ny rekord i august. Overskuddet har over de seneste 12 måneder været 115,3 mia. kroner. Selvom overskuddet isoleret set giver flere frihedsgrader i den økonomiske politik, så er det i øjeblikket et udtryk for det ulige forhold mellem den indenlandske og udenlandske efterspørgsel.

Renter

De finansielle markeder bevægede sig i sidste uge et skridt tilbage fra afgrunden, da der opstod optimisme om, at det endelig vil lykkes de europæiske beslutningstagere at sætte en stopper for gældskrisen. Det skete efter weekendens møde mellem den tyske og den franske regeringschef. Både Merkel og Sarkozy lovede at fremlægge en vidtgående løsning inden næste G20-møde for regeringslederne den 3.-4. november. Markedet har reageret positivt på, at Merkel og Sarkozy investerer betydelig politisk kapital i at love at komme med en ”endelig løsning” om tre uger. I USA og Tyskland er de 10-årige obligationsrenter steget 40-50bp fra lavpunkterne, risikovilligheden er steget markant, og de finansielle stressindikatorer er aftaget. Det store frasalg på obligationsmarkedet er formentlig blevet forstærket af afviklingen af lange obligationspositioner. Men også bedringen i amerikanske makrodata har gjort obligationsmarkederne mere følsomme over for en positiv begivenhed som denne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER