Massive kulturbesparelser fra den lokale blå regering

Massive kulturbesparelser fra den lokale blå regering

10. oktober 2011 - kl. 0:28 - af

I budgetforslaget den lokale blå regering, bestående af V+ K OG SF, fremlægges igen store kulturbesparelser. Der fremlægges massive besparelser på Sæbygård, Nellemanns Have, Bangsbo Botaniske Have m. fl. og igen store nedskæringer på museumsområdet.
Forligspartierne foreslår på de nævnte områder 1.6 mill kr over 4 år. og på det museale område 2.4 mill kr over 4 år. Det er så vigtige områder indenfor det kulturelle område, at man må stille sig tvivlende overfor, om driften i det hele taget kan fortsætte på alle områder. Det er ærgerligt, at vi nu må sætte de ting i stå, som vi i sidste periode virkelig fik sat i gang, og som er områder, som betyder noget for vores kommune . Det er kultur både for lokale borgere , og det er områder, som virkelig tiltrækker turister til vores område.
Det er institutioner, som generer indtægter til vores kommune , og det er da uhyre fattigt, at vi i den grad skærer ned på kulturområdet. Det er nemt og populistisk, men er vi dog blevet så fattige i vores kommune, at vi slet ikke har råd til det her vigtige område ?
Vi har tidligere , i gl. Sæby Kommune, været udnævnt til at være kulturkommune. Det er vi langt fra at være nu med det meget kulturfjendske forslag , som foreligger fra V,K OG SF.
I sidste budget blev der også skåret ned med 2.4 mill kr over 4 år på museumsområdet, forslaget var oprindeligt dobbelt så højt, men blev ændret på et ændringsforalg fra den socialdemokratiske gruppe, og nu gentager historien sig. Dette indebar bl.a., at Sæby Museum, som nu er en del af Nordjyllands Kystmuseum , måtte afskedige 2 ud af 3 akademiske medarbejdere, så nu er der ikke meget tilbage.Det er helt klart, at med de her nedskæringsforslag må driften lægges om , og museerne kan ikke tilbyde det samme som tidligere.

Vi har for et par måneder siden i Byrådet vedtaget en ny og meget visionær museumspolitik. Det er en politik, som gør op med tidligere tiders måske lidt støvede museumsimage, og som kombinerer både erhvervs,turisme og museumspolitik. Der lægges op til et samarbejde med erhvervslivet, nærmere præciseret oplevelseserhvervene og turismebranchen for at skabe ny vækst på området. Det var ambitiøst og var i god samklang med kommunens vækstpolitik, men det kræver sandelig Byrådets opbakning , og ikke nedskæringer som nu foreslået. Så kan det ikke gennemføres.
Socialdemokraterne har foreslået en anden vej . Det er for fattigt, at vi ikke har råd til de her kulturtilbud, som betyder så meget for os allesammen, og som gør kommunen fattigere.
Det er i strid med, hvad Byrådet har vedtaget både på vækstpolitikområdet og på kulturområdet.
Det er en trist politik , der fremlægges i det her håbløse budgetforslag fra V,K OG SF.

Ole Rørbæk Jensen,
Byrådsmedlem ( S )

6 kommentarer til “Massive kulturbesparelser fra den lokale blå regering” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Massive kulturbesparelser fra den lokale blå regering”

 • Det er iorden at der skal spares, men det må være over hele linien, så det ikke kun er os her i Sæby der må betale for alle besparelserne. Hvis nu man fjernede tilskudet til Palme Stranden og man sparede på det grønne område ( som de også gør her i Sæby) så kunne det være at det man fjernede der kunne leveres til Nellemann´s have og Sæbygård, samt vores museum. Men dette er jo nok kun en drøm for ellers ville det jo gå ud over Frederikshavn og det ville jo nok ikke være så smart, men kære byråd dermed mener jeg det byråd der er antipartisk mod Sæby, tænk lige på hvor mange af vores penge der har været med til at rede jer, er dette takken at vi nu skal splittes total og vores kultur nedlægges, tænk lige på hvor mange turister der kommer her til Sæby kontra Frederikshavn, det er ikke så få, men forsæt i bare med at ødelægge Sæby og jage turisterne væk,,det er flot rigtig flot.

 • steen jørgensen

  Hvordan kan byrådet være antipartisk mod Sæby når 11 ud af 31 medlemmer kommer fra Sæby. De resterede er 8 fra Skagen og 12 fra Frederikshavn.
  Men frem for at beklage sig over besparelsen i en økonomisk anstrengt tid, så komhellere med nogle forslag til andre besparelser.

 • Til Steen Jørgensen: Det må de da være for hever gang der skal spares sker det i Sæby og ikke i Frederikshavn,,og hvis du læste hele mit indlæg var der også forslag til andre besparelser (godt i Frederikshavn uha uha )

 • steen jørgensen

  Til Arne.
  Måske man ikke har valgt de rigtige politikkere i Sæby ? Hvis du læser budgetforliget, vil du se at der spares mange steder – også i Frederikshavn, men i en svære økonomisk tid, vil jeg også hellere spare på kunst og kultur, samt grønne områder, frem for på socialområdet.

 • Ulla Pedersen (Bambi)

  Helt enig i at vi i Frederikshavn kommune skal satse kulturkroner for at fremme turismen – netop turismen er vores fremtidige indtægtkilde – hermed flere job og skattekroner til kommunekassen. Jeg er ligesåvel enig i at Sæby og Skagen i den kommunalpolitik der bliver ført bliver hægtet af – det må der gøres noget ved til næste valg!!!. Når jeg så ligeledes ved at Sæby (gamle kommune og Skagen) var de der mødte med kapital og det man kan kalde en sund økonomi – så vil jeg sige pokker stå i det at samme kommuner skal blive (sortePer) når det drejer sig om prioritering og fordelingspolitik.
  Jeg og min mand er medl. af Nellemans Have ønsker dens bevaring og mange besøg også i fremtiden.

  Når jeg så i min dagligdag møder 89 årig med benamputation der kl.6.30 kalder for at komme på toilettet og først får hjælp kl.8.00, hvor nattebleen er fyldt op – eller én multihandicappet godt nok selv kan via kørestol komme på toilet men ikke klare resten og sidde tilbge hvis der ikke kommer hjælp. Begge overladt til nattevagter eller plejepersonalet. Dette er på lavt blus og selvom den enkelte kan købe eller betale ekstra servive – er det ikke muligt!!!!! OMVENDT hvis man vælger noget indenfor kunst og kultur så kan vi hver især betale den pris vi vil og kan. Der er heller ikke lovgivning for max eller minium. Forskellen vi har en servicelov der kører på laveste blus uden tilkøb af ekstra hjælp “så når minium er lev. af kommune er der ikke mere at komme efter” Til gengæld har vi en fritidslov der åbner op for både betalt og frivilligt arbejde – her kan man så heller ikke klage ret meget —–Men hvis jeg skal vælge synes jeg at de der vil nyde eksta i hverdag og til fest må betale ! derfor går jeg ind for at besparelser ikke skal gå ud over skole/undervisning service og omsorg indenfor børne/ældreområdet.

  Det er såm dagen ser ud idag måske på høje tid at vi finder sammen til fælles front selvfølgelig til gavn for alle tre “gamle kommuner” og undlader hiven og kiven.

 • Man taler kun om at spare. Hornår begynder man at tænke på øgede indtægter. Turisme, er den industri forbeholdt de etablerede? Der kan laves mange tiltag. Her i Sæby har vi skoven, med Nellemands have, havnen, som trænger til at blive moderniseret, og udvidet. Der kan laves mange ting sammen med havnen, men det kan jo ikke hjælpe noget, at man lukker toiletter og anden servise. Få nu det gamle skibsværft væk, og skab nogle faciliteter, som kunne trække turister til.
  Turister er jo parate til at betale for toilet besøg, brug af servisetilbud m.m., men hvorfor vil man ikke tage imod denne indtægt.
  Og se at få Børge Juls planer godkendt, på frysehusgrunden, og i Algade. Det vil give en masse arbejdspladser, hvis der er nogen der har brug for det.
  Og bagefter er der et halhundrede nye boliger. Men det er da godt nok i Sæby, men kan Frederikshavn Kommune ikke leve med det?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Massive kulturbesparelser fra den lokale blå regering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER