Handicappolitik på dagsordenen på Hotel Viking

Handicappolitik på dagsordenen på Hotel Viking

7. oktober 2011 - kl. 12:45 - af

135 var mødt op til borgermøde på Hotel Viking for at deltag i evaluering og dialog om den kommunale handicappolitik. Til stede var bl.a. formanden for Handicaprådet (Kurt Nielsen), formand for Socialudvalget (Peter Nielsen), medarbejdere, fagfolk, og flere organisationer.

Anders Hind og Nynne Fabricius (handicapkonsulent) var tovholder på slagets gang.

Kurt Nielsen og Peter Nielsen indledte med en gennemgang af den handlingsplan, som blev vedtaget i byrådet for 2009 – 2011.

Handlingsplanen indeholder 10 indsatsområder, bl.a. tilgængelighed, boliger, uddannelse og fritid for de handicappede i kommunen. En af de ting der er ved at blive gennemført er en udvidelse af Mariestedet i Sæby. En anden er 12 nye boliger i Frederikshavn, men en ting som endnu ikke er blevet gennemført, er det brede samarbejde mellem kommunen og de 3 Handelsstandsforeninger. Her vil kommunen gerne have et fælles gågaderegulativ.

Efter pausen blev der lagt op til debat cafeer, hvor alle havde mulighed for at komme med ønsker og ideer til udarbejdelse af fremtidens handicappolitik i kommunen. Det forgik ved 9 borde med en ordstyrer og en planlægger ved hvert bord. De 9 borde havde hver deres indsatsområde. Det blev til et væld af nye ideer og forslag på alle handicapområder, og efter en halv time var der mulighed flytte til et andet bord med et andet indsatsområde.

Aftenen sluttede med de 9 planlæggeres beretning om de forslag og ideer, som var indkommet i aftenens forskellige debat cafeer. Nogle handlede om uddannelse, andre om overgange fra barn til voksen, og andre igen om tryghed i hverdagen.

Nu er det så op til planlæggerne at udarbejde en handicappolitik, som skal til høring i byrådet i løbet af 2012, og skal træde i kraft i 2013.

Alt i alt et hyggeligt og konstruktivt møde med mange gode ”snakke” og en masse nye input til planlæggerne, at arbejde videre med.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handicappolitik på dagsordenen på Hotel Viking' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER