Bilister udfordrer vintervejret i Danmark

Bilister udfordrer vintervejret i Danmark

6. oktober 2011 - kl. 9:54 - af

VINTERTRAFIK: – Det er ikke nok at klæde bilen på med nye vinterdæk. Bilisten skal også selv klædes på med viden og øvelse, så han eller hun har styr på sine egne reaktioner i vintertrafikken, siger formand Jens Jørgen Vinther fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring, som inviterer til trafiksikkerhedsdag i november.

De seneste to hårde vintre er i frisk erindring hos mange bilister, som oplevede problemer med at styre deres kørsel under vanskelige vej- og vejrforhold.
Men nu er der forebyggende vinterhjælp på vej til de bilister, der er forsikret i GF. For i weekenden den 5. og 6. november inviterer GF Forsikring til trafiksikkerhedsdag på Køreteknisk Anlæg blandt andet i Nørresundby.

Udfordring til bilisterne
Overskriften for GF Sikkerhedsdag er ”Giv dig selv og din bil en udfordring”. Hvert hold starter med et kvarters instruktion, før der tages hul på udfordringer med at styre og bremse på tør vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. Der bliver også mulighed for at få tjekket lygter og dæk, og i år vil Dansk Kørelærer-Union og en lokal kørelærer fra køreteknisk anlæg fortælle om de regler, der oftest bliver glemt i trafikken, og hvad det betyder for trafiksikkerheden.

Hjælp til selvhjælp
Det koster 100 kroner at deltage, og beløbet går ubeskåret til GF Sikkerhedspris, der uddeles til gode lokale trafikinitiativer over hele landet, forklarer Jens Jørgen Vinther.
Man hjælper derfor ikke kun sig selv og GF ved at blive en bedre bilist, man gavner samtidig trafiksikkerheden.

Overskud til bilisterne
For GF er det sund fornuft at invitere til et sådan arrangement: – GF Nord er en lokal forsikringsklub, der har eget bilskaderegnskab. Når året er omme, gør vi skaderne op. Og hvis vi har opkrævet flere penge, end vi har brugt på skader og omkostninger, betaler vi overskuddet tilbage til bilisterne, siger formand Jens Jørgen Vinther fra GF Nord. Dette princip betød, at GF på landsplan betalte 140 mio. kroner retur til bilisterne i foråret 2011, oplyser formanden og understreger:
– Der er ingen risiko for efteropkrævning. Men hver gang vi undgår en skade, kommer det til gengæld alle til gode.

GF Sikkerhedsdag løber af stablen i 17 byer over hele landet, og nærmere oplysninger kan ses på gfsikkerhedsdag.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bilister udfordrer vintervejret i Danmark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER