SF er medunderskriver af budget 2012

SF er medunderskriver af budget 2012

1. oktober 2011 - kl. 0:06 - af

Redaktionen har modtaget følgende fra Paul Rode Andersen, SF-Frederikshavn:

Det er vi, fordi aftalen – på trods af store besparelser – friholder en række SF-kerneområder for nedskæringer, som der ellers var lagt op til i Borgmesterens første udspil. Der er ikke benyttet nogen grønthøstermetode, men en politisk prioritering af, hvilke områder der må holde for, og hvilke der friholdes, når sparemålet på 40 mio. skal nås. Den metode er vi tilhængere af i SF!

På skoleområdet bevares det vejledende timetal, og der pilles ikke ved den skolestruktur, som nu har været genstand for så meget debat de sidste år. Der konverteres ikke lærertimer til undervisningsassistenter med FOA – overenskomst.

Oplandsskolerne nedlægges ikke, men skal fortsat samlæse nabotrin, hvor klassekvotienten ikke overstiger 28.

Der tilføres den nye skoler 2,4 mio., så forsinkelsen af byggeriet i en dialog med forældrene kan håndteres på en smidig facon.

De planlagte besparelser på daginstitutionsområdet, som har skabt uro blandt forældrene og henvendelser til politikerne, er taget af bordet.

På ældreområdet bevares den nuværende rengøringsstandard og det decentrale ældrecenter i Præstbro overlever. Ledsagerordningen og kørsel for ældre bevares.

Forligsaftalen indeholder også en forstærket arbejdsmiljøindsats for at nedbringe sygefraværet.

For at få enderne til at mødes skal skatten hæves med 0,4%. Det er aftalt med KL, at den skattestigning kan effektueres uden sanktioner fra statens side, fordi andre kommuner sætter skatten tilsvarende ned.

Dertil kommer, at der høstes rationaler på administration, ledelse, digitalisering og energibesparelser.

Endelig må en række konti i Økonomiudvalgets regi holde for: Tordenskjold, Toppen af Danmark, erhvervstilskud, sammenlægning af politiske udvalg til en værdi af 1,3 mio kroner, sponsoraftaler, markedsføringskonto, optimering af leasingaftaler m.m.

I SF er vi fuldt bevidste om, at Frederikshavns økonomi er dramatisk ringe, og at denne budgetaftale ikke løser alle de langsigtede problemer. Vi har imidlertid medvirket til at finde de besparelser og indtægter, som byrådet har pålagt os i 2012 og overslagsårene.

At bringe økonomien på ret køl kræver imidlertid, at det nye Christiansborg ser på den kommunale økonomi med andre øjne!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF er medunderskriver af budget 2012 ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER