Foreningslivet blomstrer i de små byer

Foreningslivet blomstrer i de små byer

26. september 2011 - kl. 0:53 - af

Foreninger, klubber og institutioner i hele Stensnæsskolens distrikt havde sat hinanden stævne på skolen lørdag 24. september.

Stensnæsskolen i Voerså dækker også landsbyerne Lyngså og Præstbro med Albæk, Engbæk, Sørå, Rugtved, Mølholt og Fæbroen som yderområder.

I dagens anledning var der åbent hus i Ungdomsklubben, Voerså IFs klubhus og på skolen hvor de forskellige foreninger var flyttet ind for en dag.

I skolens forhal blev der fra morgenstunden budt på gratis kaffe og rundstykker, som en hel del tog imod.

I forskellige klasseværelser, på skolegangene og udenfor havde de forskellige foreninger taget plads, og herfra blev der skabt en hel del kontakter, tegnet medlemsskaber og udvekslet erfaringer med de omkring to hundrede besøgende, der havde taget imod dagens tilbud i det flotte efterårsvejr.

Tilbuddene var mange for både børn og voksne. Blandt andet kan vi nævne middelalderlege med Rødder og Vinger, samt rollespil som børnene levede vældigt med i, bygge og klistre med filt i Præstbro Juniorklub. Voerså Borgerforening og Værestedet fra Lyngså havde diasshow, der kørte hele dagen, og som viste billeder om de ting, som de to foreninger beskæftigede sig med.

YA, der er yngste afdeling i Voerså Missionshus, arrangerede skattejagt hele to gange, og i et større lokale havde Lokalhistorisk Forening i Voerså udstilling og med tilbud om, hvordan man kommer i gang med slægtsforskning. Her fortæller næstformand Doris Nielsen, hendes personale havde rigeligt at lave hele dagen med at servicere, og give svar på de mange spørgsmål.

I skolegården havde Knud Søhanespejderne lagt trærafter formet som pile, der viste vej til dem, og det benyttede rigtig mange sig af. Spejderne lavede wokmad og pandekager over bål, mens Voerså Borgerforening solgte pølsehorn samt kaffe og kage i forhallen.

I den ene ende af forhallen havde Voerså Byudvikling etableret sig, og her kunne man vinde to flasker vin ved medlemskab tegnet på dagen. Blandt de indmeldte blev der trukket lod.

Hos YA kunne børnene fremstille flotte kort med mange forskellige figurer og lave flotte tegninger i en hjemmelavet malemaskine. Tegningerne blev hængt til tørre og udstillet i lokalet til glæde for børnene.

På skolens idrætsplads arrangerede Voerså IF konkurrencer for børn, og midt på dagen var der undervisning i at gå rigtigt stavgang ved instruktør Kirsten Sørensen.

I skolens lærerværelse havde ældre mandlige whistspillere fra Voerså Whistklub, lagt beslag på de gode bløde stole og spillede whist. Mange besøgende kiggede forbi og overværede spillene – dog uden at vove sig til at deltage i spillene, der bare var for sjov.

Mange andre tilbud var der i løbet af dagen, og projektleder fra Den Lokalt Forankrede Folkeskole viceskoleinspektør Chris Kramme siger.

– Hvis evalueringen viser, at folk var tilfredse, håber jeg, det bliver en tilbagevendende årlig tradition.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foreningslivet blomstrer i de små byer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER