Frygt for at politikerne vil lukke Syvsten Hallen

Frygt for at politikerne vil lukke Syvsten Hallen

23. september 2011 - kl. 14:06 - af

Saebyavis har modtaget nedenstående indlæg fra Inge Nørbjerg Rasmussen, Syvsten IF.

Lukkes  Syvstenhallen,  lukkes Syvsten IF. Er det det I vil?
Hvem havde troet at det skulle komme på tale at lukke Syvstenhallen? Da en stor flok frivillige i slutningen af 1970érne kunne se det færdige resultat af et utalligt stort antal frivillige timer, som var lagt i at bygge en hal, kunne de nok ikke forestille sig, at hallen efter 34 år ikke skulle bruges til noget.  En hal, der har lagt gulv til utallige gode sportslige og sociale arrangementer.

Det er jo bare en bygning, vil politikerne måske sige. Ja, det er en bygning, men hvad vil det sige, hvis den ikke eksisterer. Syvsten IF vil blive hjemløse. Ingen klubhus og omklædningsfaciliteter for 4 fodboldhold, ingen spillemuligheder for en badmintonafdeling på 65 medlemmer, heraf er 20 i alderen 4 – 15 år. Ingen hjemmebane, så badmintonspillerne kan deltage i turneringer eller klubben kan stå for stævner i såvel badminton, som fodbold. Ingen indendørs fodbold. Sæby HK vil miste 3 træningsdage/aftener (14 timer om ugen mindst) og heller ikke mulighed for at spille kampe i Syvsten. Hvor skal de genhuses?

3 andre klubber/ skoler benytter hallen i løbet af hverdagene. FRCK, Nordjyllands Idrætsefterskole Stidsholt og BFS. – hvor skal de udøve deres sport?

Syvsten er en klub, hvor hovedparten af medlemmerne er over 25 år, derfor får klubben et meget lille aktivitetstilskud fra kommunen (knap 6000 kr. på årsbasis). Det kan jo selvsagt ikke betale hallejen, og kontingenterne rækker heller ikke dertil. Så klubben må ud og finde penge andre steder, for at kunne drive idrætsforeningen. Dette gøres, som i så mange andre klubber bl.a. ved forskellige arrangementer i hallerne rundt omkring. Syvsten IF er kendt for at lave halballer og har efterhånden en stor erfaring i dette. Syvsten IF vil ikke kunne overleve økonomisk, hvis ikke vi har mulighed for at bruge faciliteter, som hallen til at lave arrangementer, som vi plejer.

Syvsten IF har siden 1977 bemandet cafeteriet i Syvstenhallen med frivillige hjælpere. Frivillige har hjulpet med at vedligeholde hallen, så længe som den har eksisteret. Da hallen i 2007 blev overdraget til kommunen har vedligeholdelsen af hallen været næsten lig nul. Syvsten IF har kostet et nyt scoringsanlæg i hallen, da kommunen ikke ville betale et nyt. Dette gjorde vi for at det fortsat var muligt at afholde stævner i Syvstenhallen. Syvsten IF har forsøgt at få kommunen til at reparere Idræts Alle – uden resultat. Dette har Syvsten IF nu udbedret for egen regning, for at undgå skader på mennesker og biler, der har ærinde i Syvstenhallen. Bygninger skal vedligeholdes – det er ikke noget nyt. Cafeteriet forsøger vi i Syvsten IF at vedligeholde. Vi har for egen regning malet og sat lyddæmpende foranstaltninger på vægge og lofter, og vi betaler forbruget af vand, varme og strøm i cafeteriet. Loftsvinduer er så utætte at sne og regn kommer ind. Den udgift tilhører kommunen. Døre i hallen trænger til fornyelse/reparation. Disse kan udbedres indenfor 200.000 kr. og dette beløb kan også strække til andre vedligeholdelses-opgaver.

Syvsten IF har før tilbudt, at udføre en del af reparationsarbejdet i Syvstenhallen mod at Kommunen betaler materialerne.

Det synes, som en ganske bevidst handling fra kommunens side, at der ikke skulle postes penge i Syvstenhallen, for nu at have til hensigt at lukke den. Det kan ikke være rigtigt. Syvstenhallen er samlingssted for lokalområdet og sportsfolk. Vil man i Frederikshavn styrke opfattelsen af udkants Danmark?

Hvor er tanken om at holde liv i de små byer/lokalområder? Politikere i Frederikshavn kommune  – besparelserne ved at lukke Syvstenhallen er i det store perspektiv pebernødder. Har I tænkt på hvad konsekvenser det måtte have? Synes I det er fair at lukke en forening der har 73 år på bagen? Det vil blive konsekvensen.

Syvsten IF er med til at give mange unge mennesker gode sportslige oplevelser. Sæby HK er med til at give mange unge mennesker gode sportslige oplevelser.

At have mulighed for at dyrke motion, og samtidig være en del af et socialt fællesskab. Er det ikke det der arbejdes på alle steder?

Vågn op – politikere!  Alt kan ikke flyttes til Frederikshavn. Der er også borgere i den sydlige ende af Frederikshavn Kommune, der betaler skat.

Syvsten IF har vist, at man ved at stå sammen kan gøre store ting.  Det håber vi stadig vi kan få lov til at vise at vi kan. Har vi ikke et sted at være, kan vi ingenting.

På vegne af Syvsten IF

Inge Nørbjerg Rasmussen, Syvsten IF

7 kommentarer til “Frygt for at politikerne vil lukke Syvsten Hallen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Frygt for at politikerne vil lukke Syvsten Hallen”

 • Ja det er jo hvad der kom ud af komunesamenlægningen, prøv at lukke noget ned i Frederikshavn, det kan jo ikke passe at alt skal foregå i Frederikshavn, det er da ved at være for meget det her

 • Inge Nørbjerg har helt ret i hendes beskrivelse af Syvstenhallens historie.I Syvsten har de om nogen bakket op om deres lille hal,mange frivillige gør og har ALTID gjort et stort stykke arbejde for hallens ekstistens.Hallen er et godt samlingspunkt for Syvsten og omegn og bruges af mange børn og voksne.Det vil være meningsløst,at lukke hallen og som Inge skriver:Der er også et liv udenfor Frederikshavn og det MÅ ikke glemmes.SÅ kære byråd,tag jer sammen,der MÅ være andre steder man kan finde besparelser.Tror vi er mange der ønsker os tilbage til den gamle Sæby Kommune.

 • JA ja hvorfor ikke, så kom turen åbenbart til Syvsten, hvad kunne man forvente andet først bruger de vores midler til at bygge noget op i Frederikshavn, og når kassen(altså vores kasse) er tom så skal vi der har hjulpet med byfornyelse i Frederikshavn straffes, så må vi jo lukke vores mange foreninger og børnehaver samt skoler, for at de kan få råd til forsat at lægge forskøndelse i Frederikshavn, det ender med vi kommer tilbage til stenalderen alle os der bor uden for byskildtet i Frederikshavn, gud ved hvornår de begynder at lukke vores butikker, så vi skal lægge flere penge i frederikshavn hvis vi skal handle, Hvad med at de kiggede på deres egen STOR forbrug i byen, de kunne jo feks. lukke gyldetanken, eller Stadion, hvad med de solgte krudtårnet, eller gloostårnet, man kunne jo nedlægge svømmehallen,,NÅ NEJ DET ER JO DERES EGET SÅ DER MÅ MAN JO IKKE PILLE VED NOGET, Man må kun fjerne de ting som giver overskud til vores foreninger og de ting som igennem snart en menneskealder har været samlingspunkt for mange store begivenheder. Ny har vi endelig fået en rød regering så må vi håbe vi snart får et rødt byråd, som kigger på bevaringsværdige ting i oplandet og ikke kun her og nu samt ups løsninger.

  MVH.
  Arne Skriver

 • hvis nu man sløjfer palmestranden så er der penge til meget andet. der bliver brugt rigtig mange penge på det lille stykke strand .minst 1 mand året rundt . varme i drivhus . ja og så er de ved at dø aligevel. . red syvstenhallen og skrot palmerne .

 • Giver Kurt Jensen ret, men det kan bare ikke lade sig gøre for så ryger der jo noget fra dem selv og det kan de ikke for der kommer jo 3 – 4 turister og kigger på Palme stranden, det er jo bedre at bevare den og så ødelægge det for os uden for deres grimme byskildt.

 • Endnu en gang rammes de små bysamfund! Syvstenhallen er byens samlingspunkt (udover anlægget, som Byrådet nok også snart skrotter eller hvad?) Hvis hallen lukkes, lukkes mange døre til omegnens aktiviteter, både sportslige og sociale som Inger Nørbjerg skriver. Da der i 2011 blev afholdt den sidste “Bamse-fest” (gennemført af Stig Rossen) var man bange for at der ikke blev skabt nye halballer i Syvsten, men nej, selvfølgelig er Syvsten IF på banen med nye navne til at føre traditionen videre. For det er kendetegnet for Syvsten og Syvsten IF – I giver ikke op!

  I øvrigt god detalje med Palmestranden. De sidste mange år er der postet jeg ved ikke hvor mange penge i den strand, hvorimod Sæby strand står hen i forfaldenhed. Der bliver ikke fjernet hverken skaller eller skrald, for pengene skal gå til palmestranden!

  Syvstenit!

 • Per Kempff-Nordkap

  De problemer vi står over for er så store, at vi efter min opfattelse ikke rigtig har råd til at lave for mange skæverter og ej heller for megen vanetænkning og de skæverter, vi har lavet, må vi ikke forværres, men måske tvært om rettes lidt op på.

  Nogle af Frederikshavn kommunes virkelige problemer består i, at have tre “hoved byer” hvor af ingen af dem arter sig .

  Skal jeg begynde med Sæby, der skulle være stedet, hvor alle borgere med de gode stillinger f.eks hvor den ene arbejder så langt væk som Aalborg, har ikke engang kunne fastholde sit befolkningstal

  Skagen har kommunen flyttet, hvad der kan flyttes af kommunale stillinger til Frederikshavn, med den meget store virkning, at befolkningen meget forståeligt flyttet med jobbene. Det har gjort arbejdsmarket i Skagen et helt skævt, uharmonisk og bosætningshæmmende.

  Frederikshavn, som er den subsidieret by med omkring 500 eller der over af tilførte stillinger, samt kolossale investeringer i byggeri, der tilsyneladende ikke har fremtiden i sig, har alene kunne præstere en tilvæks på 10 – 20 nye beoere.

  Hvor mange, der egentlig skal bo et eller andet sted, kan det være svært autoritativ at fastslå, men det står for mig sole klart, at hverken Frederikshavn, Sæby eller Skagen er at sammenligne med Aalborg, Aarhus eller København – vor opgave er at skabe harmonoiske byer, hvis arbejdsmarkeder kan danne grundlag for at familie kan skabe sig deres tilværelser lige her. Det kan ikke være et mål i sig selv,at alt skal ligge i Frederikshavn.

  Vi bliver nød til at brede det ud – og seriøst arbejde med hvilken form for udbredelser af offentlige arbejdspladser som understøtter de forskellige byer, deres arbejdsmarkeder og deres erhverv.

  Vi skal understøtte alle dele af kommunen og ikke alene subsidiere Frederikshavn – til ubodelig skade for den oplevelse af fælles skæbne, der er nødvendig for at løse vore problemer.

  Det er når de virkelig problemer tårner sig op, at man skal tænke sig om og tænke nyt og strukturer sig på ny.

  Der skal ikke bygges mere i Frederikshavn, sålænge vi har tomme skoler og rådhuse rundt omkring – det er virkelig spild af ressourser – ja men det ene er anlæg og det andet er drift – men penge er penge – og i vor kommunen har store nybebyggelser vist store driftunderskud – man kunne sige at jo større investeringer i driftebesparende foranstaltninger jo større underskud på driften

  Hvis det skal lykkes at få mere for de samme penge, måske endda færre penge kræver det, at alle vil det – ansatte, borgere og ikke mindst kommunens ledelser: direktionen og byrådet

  De skal have som ambition – altså ledelsen – at ville skabe 3 levende byer og ikke kun give Frederikshavn kunstig åndedræt.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frygt for at politikerne vil lukke Syvsten Hallen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER