Borgere satte ord på de vigtigste udfordringer

Borgere satte ord på de vigtigste udfordringer

13. september 2011 - kl. 0:53 - af

BORGERTOPMØDE: Der var fuldt hus i Vodskov Hallen lørdag den 10. september, da borgere debatterede Nordjyllands fremtid og satte ord på regionens vigtigste udfordringer.

Mere end 200 debatlystne borgere havde taget imod invitationen fra Region Nordjylland og var mødt op i Vodskov Hallen lørdag den 10. september. Her diskuterede de Nordjyllands fremtid med politikere fra både regionsrådet og byrådene i de nordjyske kommuner.

Borgerne satte deres egne ord på de udfordringer og muligheder, som Nordjylland står over for, og politikerne, der var mødt op for at lytte, fik masser af nye idéer og perspektiver med sig hjem fra topmødet. De mange input vil politikerne i regionsrådet bruge til at blive endnu skarpere på, hvad der betyder mest for borgerne, når der arbejdes videre med den nye regionale udviklingsplan for Nordjylland – en plan som skal være færdig og klar til offentlig høring efter nytår.

Vidensvirksomheder afgørende for Nordjyllands fremtid
Topmødet var inddelt i fire debatrunder, hvor borgerne bl.a. skulle diskutere Nordjyllands rammer, geografi og menneskelige ressourcer samt de muligheder og begrænsninger, disse hver især skaber for regionens fremtidige udvikling.

Undervejs skulle borgerne også stemme om Nordjyllands 10 vigtigste udfordringer. Det foregik ved elektronisk afstemning direkte fra de 30 debat-borde, der var opstillet i hallen, og meldingen fra borgerne var klar. Det vigtigste for Nordjyllands udvikling er at ”skabe, tiltrække og fastholde vidensbaserede og innovative virksomheder”.

Borgerne formulerede selv udfordringerne
Det var borgerne selv, som ved debatbordene havde formuleret de udfordringer, der kom til Top 10-afstemning. Afstemningens nr. 2 var ”uddannelsessystemet skal tilpasse sig erhvervslivets behov”. De 2 skilte sig ud i toppen af afstemningen, der i øvrigt indeholdt udfordringer inden for bl.a. mobilitet og udnyttelse af klimaforandringerne til at skabe arbejdspladser.

Politiker-glæde over engagement
Regionsrådsformand Ulla Astman (S) var glad for, at så mange engagerede borgere ville bruge en hel lørdag på at komme med ideer og input til arbejdet med den regionale udviklingsplan. Hun noterede sig også, at det. som nordjyderne ser som de største udfordringer, stemmer godt overens med Regionsrådets billede.

– Afstemningerne viser tydeligt, at det er uddannelse og skabelse af arbejdspladser, som borgerne ser som de største udfordringer for fremtidens Nordjylland. Der er en bevidsthed om, at vi skal dygtiggøre os for at skabe arbejdspladser med et stort element af viden. Det passer godt med de strategier, vi allerede har, og nu har vi fået borgernes ord for, at det er en vej, vi bør fortsætte ud af. Vi har også fået et billede af, hvordan nordjyderne vil prioritere, og der er kommet nogle nye ideer, så det var en spændende og udbytterig dag, siger Ulla Astman.

Yderligere informationer

Regional Udviklingsplan 2012
Den regionale udviklingsplan (RUP) 2012 er en vision for, hvor Nordjylland skal bevæge sig hen de kommende år. Planen indeholder en række principper, som skal hjælpe med at drive udviklingen fremad, og den kommer med en række forslag til indsatsområder, som regionen skal sætte kræfterne ind på.

Planen bliver udarbejdet på baggrund af input fra hele Nordjylland, både myndigheder, organisationer, virksomheder og borgere – det er derfor en fælles nordjysk plan for regionens fremtid. I januar 2012 sender regionsrådet den nye regionale udviklingsplan ud i offentlig høring, og i juni 2012 vedtages den endelige plan for Nordjyllands fremtid.

Læs mere om borgertopmødet, borgerinddragelsen og den regionale udviklingsplan på Region Nordjyllands hjemmeside: www.rup.rn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgere satte ord på de vigtigste udfordringer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger