Årets kulturpris er uddelt for 3. gang

Årets kulturpris er uddelt for 3. gang

5. september 2011 - kl. 0:36 - af

Kulturprisen er oprindeligt indstiftet af AOF for mange år siden og i forbindelse med AOF´S opløsning overtog Foreningen Arbejderbevægelsens Kultur  og  Oplysningsforening  – AKO  opgaven med årligt at uddele en kulturpris.

Det er som sagt 3. gang AKO uddeler prisen og bestyrelsen har i år efter indstilling besluttet, at foreningen Højbo Veterantraktor på Anlægsvej 12, i Dybvad, skal have kulturprisen.

Prisen er en gave og foreningens medlemmer har ønsket et navneskilt til opsætning ved foreningens klublokaler på Anlægsvej 12, 9352 Dybvad.

Foreningen Højbo Veterantraktorer er stiftet for 25 år siden af Per Pedersen samt brødrene Erik og Hans Jørgen Jensen, som alle er beskæftiget indenfor metalfagene. De 3 – Per, Erik og Hans Jørgen – havde en fælles interesse i at bevare eksemplarer af ældre traktorer og motorer fra landbrug og fiskeri mv.

Igennem 25 år har foreningskontingentet været brugt til at hente, opkøbe og renovere gamle traktorer og motorer og i dag kan foreningen fremvise ikke mindre end 25 forskellige traktorer samt 50 motorer af forskellig slags og størrelse.

Foreningens traktorer og motorer bliver fremvist ved åbent hus arrangementer samt til de forskellige sommer- og borgerfester i nærområdet og skulle der være en gruppe eller forening som ønsker en rundvisning ja så stiller medlemmer sig til rådighed.

Den første traktor medlemmerne renoverede var en Allis Chalmer – der blev brugt 600 arbejdstimer inden den var færdig.

I den forløbne weekend har der været et åbent hus arrangement og i den forbindelse blev de 3 bærende medlemmer af foreningen hyldet med en vingave, slutter Per Hjortnæs Pedersen, Formand for AKO.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årets kulturpris er uddelt for 3. gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger