Nyt studieliv uden sikkerhedsnet

Nyt studieliv uden sikkerhedsnet

2. september 2011 - kl. 0:14 - af

Med en SU-økonomi bliver forsikringen ofte sparet væk i husholdningsbudgettet. Men det kan koste dyrt ikke at være forsikret, advarer Jens Jørgen Vinther fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring og giver konkrete eksempler på, hvor en studieforsikring kan blive et økonomisk plaster på såret for de unge.

Studiestarten på de videregående uddannelser betyder, at mange unge i denne tid flytter for sig selv for første gang. Men alt for mange unge har ingen forsikring med sig i bagagen, når de flytter hjemmefra. Konsekvensen kan være en økonomisk katastrofe, hvis den unge bliver gjort ansvarlig for en skade på en ting eller et andet menneske.

– For de fleste unge ligger forsikring langt nede på prioriteringslisten, og samtidig glemmer deres forældre, at en god forsikring er en lige så vigtig ingrediens i en nystartet husholdning som potter, pander og persienner, siger Jens Jørgen Vinther fra GF Forsikrings kontor i Frederikshavn.

– Vil man give en nyttig indflyttergave til en ung studerende, er en forsikring bestemt en overvejelse værd, fortsætter han. GF Forsikring er et af de forsikringsselskaber, der tilbyder en god forsikring til unge under uddannelse med indbo, ansvar og ulykke i én og samme pakke.

Det sker ikke kun for naboens datter
En god forsikring er et økonomisk plaster på såret, den dag uheldet er ude. Og som bekendt holder den gamle skrøne om, at det kun sker for naboen ikke. Det bekræfter Jens Jørgen Vinther og nævner et par aktuelle eksempler fra GF Forsikrings skadeafdeling. Eksemplerne er rigtige, men navnene er opdigtede af hensyn til de enkelte personer:

Lone var på vej på sin cykel, da en bildør blev åbnet lige foran hende. Hun styrtede hen over døren og fik tandskade og hjernerystelse. GF betaler behandlingen af tandskaden til cirka 3000 kroner og psykologbehandlinger til Lone, der havde en meget svær tid efter uheldet.

Endnu et cykel-eksempel var Martin, der væltede på sin cykel og fik piskesmæld og rygproblemer. Sagen blev afgjort med en men-erstatning på 82.260 kroner fra GF.

Et tredje eksempel var Signe, der var i køkkenet for at lave mad, da kniven smuttede for hende, og hun var så uheldig at få sår og seneskader på fjerde og femte finger. Det endte med en men-erstatning på 97.000 kroner.

– Derudover har vi mange tilfælde af indbrudstyveri, hvor det ofte lykkes tyven at løbe af med værdier for mange tusind kroner. Penge, som de færreste studerende kan trække op af lommen, slutter Jens Jørgen Vinther, der oplyser, at en studie/uddannelsesforsikring i GF typisk koster knap 200 kroner om måneden. Det er muligt at tegne tillægsforsikringer, fx hvis man har brug for en rejseforsikring eller ønsker ekstra dækning på ulykkesforsikringen.

Der stilles i GF ikke krav om medlemskab af foreninger eller bestemte studieretninger for at få forsikringen.

En kommentar til “Nyt studieliv uden sikkerhedsnet” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nyt studieliv uden sikkerhedsnet”

  • Fin reklame/oplysningskampagne.

    Desværre så mangler oplysningen om at de fleste unge er dækket af forældrenes forsikring indtil de fylder 21 år, også selvom at de er flyttet hjemmefra.

    Ca. 200 kr. om måneden for en studie/ungdomsforsikring er gennemsnitsprisen for den slags forsikringer. Jeg/vi har lige undesøgt ca. 6 forsikringsselskaber i forbindelse med at min søn flyttede hjemmefra og prismæssigt blev resultatet omtrent det samme.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt studieliv uden sikkerhedsnet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger