800 elever i realityspil om Nordjyllands fremtid

800 elever i realityspil om Nordjyllands fremtid

25. august 2011 - kl. 13:11 - af

Region Nordjylland gennemfører den 30. og 31. august et realityspil for 800 gymnasieelever. Her er det udfordringer som nytænkning, samarbejde, alliancedannelse og sociale medier, der er i højsædet. Eleverne dyster om 2 x 10.000 kroner for forslag til Nordjyllands fremtid.

Helt ny borgerinddragelse
Hvordan inddrager man unge mennesker i regionsarbejdet på en måde, så de både synes, det er nyt, sjovt og lærerigt?
Det afprøver Region Nordjylland nu ved at sætte 800 gymnasieelever til at gennemføre et helt nyt koncept med et to-dages realityspil, der udover læringsvinklen i høj grad også inddrager spilelementer som strategisk planlægning, forhandlinger, kreativitet og fysisk aktivitet. Sociale medier som Facebook og YouTube er nogle af elevernes kommunikationskanaler på dagene, og spillet sætter derfor også fokus på elevernes evne til at vinkle og præsentere deres ideer.

– På den her måde håber vi, at eleverne er i stand til at give os de input, vi er så interesserede i, nemlig deres holdninger og ideer til hvordan vi bedst udvikler Nordjylland i fremtiden. Det er jo deres fremtid, det drejer sig om, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

– Vi kunne have gjort det på den traditionelle måde med noget informationsmateriale eller nogle møder, men vi synes, at det her er langt sjovere og mere udfordrende for de unge. De lærer, mens de spiller og løser opgaver – og ydermere kommer de rent faktisk med meget værdifulde input til os. Det er første gang, vi stabler så stort et arrangement på benene. 30 klasser fra hele regionen deltager, så jeg glæder mig rigtig meget til at følge spillet, fortsætter hun.

Del af den regionale udviklingsplan
Region Nordjylland skal i år revidere den regionale udviklingsplan (RUP). De unges input skal konkret bruges som inspiration og baggrundsmateriale til den reviderede RUP. Det har været et stort ønske fra både Regionsrådet og kommunerne at inddrage de unge i arbejdet.

Yderligere informationer
Se mere på www.nordjyllandpaaspil.dk. Her kan du også se, hvilke skoler og klasser, der deltager.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '800 elever i realityspil om Nordjyllands fremtid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER