Tandklinik i Østervrå blev til spejderhus

Tandklinik i Østervrå blev til spejderhus

22. august 2011 - kl. 0:05 - af

En ny æra er begyndt for den tidligere tandklinik i Østervrå, som fremover skal rumme Baptistspejdernes lokale kreds.

Solen skinnede, flagene blafrede i den lette vind og en lind strøm af børn og voksne havde kurs mod Søndergårdsvej 4 i Østervrå – mange af dem klædt i baptistspejdernes blå uniform – målet var den officielt indvielse af spejdernes nye hus i den tidligere tandlægeklinik.

Det oprindelige skilt ved klinikken var godt gemt væk bag et flagsmykket klæde, døren til det nyrenoverede hus var hermetisk lukket til – alle ventede i spænding.

Kredsfører Jørgen Bo Christensen bød velkommen og for første gang blev spejdersangen sunget med stor opbakning ved det nye hus, for fremmødet, det var stort.  I sin tale gav kredsføreren et kort rids over forløbet med jagten på og anskaffelse af et nyt hus, som først faldt på plads i april i å., takket være muligheden for at få aftalt en god handel med tandlæge Kirsten Steffensen, og at baptistmenigheden var klar til at sætte sit navn på slutsedlen.

Anført af Kurt Agerdal, hjulpet af kredsens medlemmer, forældre og menigheden gik et omfattende ombygningsarbejde i gang, og det lykkedes at få huset færdigt til åbningsdagen, og det endda selv om Kurt tillod sig at være på spejderlejr en uge, og tilmed holdt en hel uges ferie!!!

Adskillige har bidraget til, at dette hus kunne komme op at stå, konstaterede Jørgen Bo Christensen, og uden dem var det aldrig blevet til noget, og han sluttede med at få alle fremmødte til at kvittere for denne hjælp med et flot og rungende spejderklap.

Byrådsmedlem og medlem af kultur- og fritidsudvalget Frode Thule Jensen stod for den officielle indvielse af huset. I sin tale roste han spejderne for deres høje aktivitetsniveau og store engagement, både internt og eksternt. Han understregede den værdi der ligger i spejderarbejdet, ikke kun som et vigtigt alternativ til ex. idrætsforeningen, men også for at være et tilbud om en sund interesse. Værdibaseret på et kristent grundlag, som giver børn og unge holdninger, selvstændighed, forståelse for naturen og mod til at tage ansvar ikke kun for sig selv.

Frode Thule Jensen sluttede sit indlæg med en overbevisning om, at de nye flotte lokaler vil sikre kredsen mange år frem til gav og glæde for by og opland, hvorefter han sammen med spejderne Rasmus Christensen og Tobias Mose Nielsen afslørede det nye flotte skilt ved spejderhuset.

Forstander for baptistkredsen Tårs Østervrå Erik Rudholm tilsluttede sig Frode Thule Jensens indlæg og ønskede på hele menighedens vegne tillykke med det nye hus. Han roste de mange ildsjæle for den store indsats med det nye hus. I kan roligt holde fanen højt og være stolte, sluttede forstanderen sin tale.

Formand for menighedsrådet Palle Agerdal kunne i sin tale tilslutte sig de ord, der allerede var sagt, samtidig med, at han var ret sikker på, at den nye boligsituation, også ville komme til at smitte af på det fremtidige spejderarbejde, som nu kan foregå fra nyrenoverede, lyse og venlige lokaler, hvor hver trop og gruppe får god plads. Formanden kunne også oplyse, at spejderne selv havde bekostet den omfattende ombygning, som har beløbet sig til ca. 75.000,- kr. Formanden havde en pæn kontant gave i ærmet, måske som hjælp til nogle af de ting, der stadig står på ønskesedlen til det nye hus.

Derudover var der indlæg, hilsner og lykønskninger fra tandlæge Kirsten Steffensen, formanden for Østervrå Borgerforening Mirian Højmark, pastor emeritus Emil Lauge Ibsen, spejderkredse i Jerup og Frederikshavn samt de lokale KFUM spejdere ved Michael Møller Nielsen.

Kirsten Steffensen fik som den først lov til at åbne døren til det nye hus, en opgave hun var særdeles glad for. Alle fik herefter lejlighed til at besigtige det flotte hus, og kunne ved selvsyn konstatere, at det er helt sikkert blev en kæmpe stor tand bedre at være baptistspejder i Østervrå.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tandklinik i Østervrå blev til spejderhus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER