Pige på 15 år med benzin i blodet…

Pige på 15 år med benzin i blodet…

12. august 2011 - kl. 0:04 - af

Hun er godt nok kun 15 år gammel, hedder Frida Buskov Kjeldsen og har ingen kørekort, men trods det kører hun bedre bil end mange af de bilister, der ligger og triller på, de danske landeveje.

Hvad får en pige, der er bidt af en gal racerbil, til at drøne rundt på Ørnedalsbanen ved Sæby i en Opel Corsa folkeracer, kan man spørge sig selv? Svaret er ganske enkelt. Hun er simpelthen vokset op med det. Faren er den kendte folkeracerkører Jesper Buskov Kjeldsen, og fra Frida var ganske lille, er hun blevet slæbt med på racerbanerne rundt om i landet sammen med resten af familien, når farmand skulle ud og se eller køre folkerace.

Som årene gik, blev Frida efterhånden træt af bare at kigge på, og hvad gør man så? Man plager far om selv at få lov til at køre, og når man plager længe nok, giver det gevinst. Frida fik først sin egen folkeracer, der er en Opel Corsa, som hun øvede sig flittigt i derhjemme, på den store grund på Sdr. Klitvej øst for Lyngså by. Først på sommeren fik hun sin licens, og 28. juli i år fik hun debut som folkeracer i gruppen 14 – 16 årige. Ud af 24 kørere opnåede Frida Kjeldsen en 3. –  5. – og en 6. plads, hvilket må siges at være perfekt til at begynde med.

Frida Kjeldsen var noget betænkelig med hensyn til sin debut. Dagen før hun skulle starte på Ørnedalsbanen, gik starteren i stykker på hendes racer. Gode råd var nu dyre, for hendes far var på arbejde, og efter arbejdstids ophør havde han fuldt op at gøre med sine egne to racere, der skulle gøres klar til dagen efter, for han skulle også selv deltage i klasse 2.

Hvad gjorde Frida nu? Hun ringede rundt og skaffede selv en starter. Bagefter ringede hun til far, og bad ham køre hen for at hente den, så hun kunne blive klar til dagen efter. Faren kom med starteren, men havde ikke tid til at skifte den. Det var ikke noget problem for en pige med benzin i blodet, for hun skiftede da bare starteren selv.

Frida træner løs på Ørnedalsbanen hver anden onsdag, og med den fart hun har på, skal vi nok komme til at høre og se mere til hende – også på præmieskamlerne.

For ikke så længe siden blev hun nummer 3 ved FSASs egne klubmesterskaber. FSAS står for Frederikshavn Sæby Auto Sport.

Frida har også tid til andet end racerløb. En del af sin tid bruger hun selvfølgelig på Stensnæsskolen i Voerså, og så er hun medlem af spejdergruppen Knud Søhane i Voerså, der i sommer var på en rejse til Skotland.

Man skulle tro, Fridas lillebror Filip på 11 år har lært et eller andet af hende. I den sidste tid, har man kunnet se ham hjemme på Sdr. Klitvej drøne rundt i køredragt og styrthjelm på en 110 kubik motorcross-knallert. Et ”uhyre” der kan skyde en fart af omkring 85 km i timen. Filip er ikke til de firehjulede, men foretrækker tohjulede racere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pige på 15 år med benzin i blodet...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER