Husk din hund har det også varmt!

Husk din hund har det også varmt!

3. august 2011 - kl. 13:14 - af

Hunde omkommer hver sommer af hedeslag i varme biler. Hvis en bil er parkeret i solen, kan temperaturen hurtig komme op på 60 til 80 grader, fortæller ”Vi med Hund”
Derfor skal hundeejere tænke sig om, når de parkerer bilen. Som regel vil man stille bilen i skygge, men mange glemmer, at solen flytter sig, og at et ærinde, som måske kun skulle vare et øjeblik, kan trække ud af den ene eller anden grund. Selv på overskyede dage er det ikke sikkert at tage hunden med i bilen, da temperaturen nemt kan komme op på de livstruende grader, og hunden er udsat for overophedning, dehydrering og hedeslag.
Hunde har svært ved at komme af med varmen, da de ikke sveder, som vi gør, men i stedet skal afgive varmen via tunge, luftveje og poter.

”Forestil dig at du skal sidde i en 80 grader varm bil med vinterjakke, hue og handsker i denne varme, det er virkelig farligt for hunden. Det er især hunde med kort snude og de langhårede hunde, der har problemer med at komme af med varmen, dels fordi de hunde med kort snude i forvejen ofte har besværlig vejrtrækning, og de langhårede hunde har en pels, der er isolerende”, fortæller familiedyrekonsulent hos Dyrekassen Danmark Betina Nygaard Bæk og fortsætter: ”Symptomerne på en hund, som er udsat for høje temperaturer, er overfladisk og hurtig vejrtrækning, tungen hængende ud af halsen, savl, fråde, desorientering, rastløshed, og i sidste ende bevidstløshed og eventuelt kramper.

Skulle ulykken alligevel ske, så anbring om muligt hunden i skyggen og rens dens mund for fråde eller savn, køl hunden ned med vand eller et vådt klæde, de steder hvor hundens pels er tyndest, og giv hunden noget stuetempereret vand ca. 15-20 grader. Kontakt derefter dyrlægen selv om hunden ser ud til at have det ok, der kan nemlig være risiko for kredsløbssvigt, hvis hunden har været bevidstløs.

Hvis du ser en hund i en varm bil, og ser det ud til, at hunden har problemer, kontakt straks politiet. Kan du ikke få kontakt til politiet, eller har hunden det så dårligt, at der må handles straks, kan du blive nød til at handle i nødret. Bryder du ind i bilen, skal det gøres så skånsomt som muligt, og du skal sørge for at have et vidne, da du kan have fejlvurderet situationen, eller ejeren dukker op umiddelbart efter. Har du kontakt til politiet, så bliv ved bilen til politi eller ejer ankommer, både for at du kan sikre dig, at der bliver taget hånd om sagen, og at hunden tilstand ikke bliver værre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Husk din hund har det også varmt!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger