Aktiv sommerlejr hos baptisterne

Aktiv sommerlejr hos baptisterne

1. august 2011 - kl. 0:02 - af

Østervrås ældste spejdere havde aktiv og udbytterig sommerlejr i det midtjyske.

Baptisternes Efterskole i Rebild var målet for de ældste Østervråspejderes sommerlejr, indbydelsen lød på aktiv lejr og medbragt cykel.

Spejderne skulle selv sørge for transporten til lejrstedet. Afgang fra Spejderhuset i Østervrå på jernhest med kurs mod Brønderslev. Planlæggerne forbarmede sig dog over cyklisterne som blev sendt over i den ordinære bus fra Kirkholt til Brønderslev, og derfra i tog til Skørping. For mange den første gang de prøvede dette transportmiddel. På gåben nåede de 28 spejdere af naturskønne veje frem til lejren i Rebild.

En bil fra Elling Tømmerhandel havde i mellemtiden sørget for at både bagage og cykler nåede frem.

På forhånd var stillet en aktiv lejr i udsigt, og det løfte blev indfriet. Allerede den første dag blev forskellige steder i det fantastiske naturområde besøgt – Blåkilde og Ravnkilde, hvor der bl.a. blev lavet GPS-løb.

Maden blev naturligvis lavet over bål, og der blev også hver dag holdt andagt. Temaet var eventyr af H. C. Andersen holdt op mod fortællinger fra Biblen.

Tirsdag gik turen til Sønderskov og Hasselholt Skov, hvor der blev fortalt røverhistorier. Rold med Cirkusmuseet blev besøgt, og ved St. Økssø blev der lavet mad. Tingbæk Kalkminer, dambrug og naturaktiviteter, hvor der kunne vælges mellem at være kreative, cykle til springkilder eller lave naturmad – en aktiv lejr med mange seværdigheder indlagt, og sågar et brusebad.

Onsdag blev lejren pakket ned inden turen gik til Lindenborg Å med kanosejlads. En stor udfordring for nogen, som aldrig tidligere havde prøvet denne disciplin.

Torsdag gjaldt det Ll. Vildmosecentret med indlagte aktiviteter i det store vådområde, inkl. en badetur i det røde vand fra tørvesøen. Et velkomment indslag, for vejret var rigtig godt og meget varmt. Natten blev tilbragt i centrets shelters.

Fredag cyklede alle til Dokkedal – sejlede med færgen ved Hals Egense, godt nok i regnvejr. Sidste etape blev foretaget med ordinære busser inden alle mand var tilbage i Østervrå om eftermiddagen. Mange oplevelser rigere –

trætte og ømme i bagdelen, nogen synes vist også, at det havde været lidt hårdere end sædvanligt, men alle var enige om, at det havde været en rigtig dejlig lejr.

Spejderne holder sommerferie frem til den 20. august, hvor der er officiel indvielse af det nye spejderhus på Søndergaardsvej. Første spejdermøde holdes den 22. august.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aktiv sommerlejr hos baptisterne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger