Sikkerheden i biler og busser skal strammes

Sikkerheden i biler og busser skal strammes

29. juli 2011 - kl. 15:00 - af

Alt for mange biler og busser kører i dag rundt med ulovligt sikkerhedsudstyr.
Trafikstyrelsen har af den grund bedt – indtil videre – ni leverandører trække ulovlige seler og andet udstyr tilbage fra markedet, det skriver P4 Nordjylland.
Endvidere har synshallerne fået besked på at være særlig opmærksom på ulovlighederne, fortæller Ib Rasmussen, der er chef for bilteknisk afdeling i Trafikstyrelsen.
Grunden til hans opfordring er en henvendelse fra Dahl Engineering i Thisted, som er specialister i sikkerhed, og som siger til P4 Nordjylland, at eksempelvis tre ud af fire børnehavebusser kører med ulovligt sikkerhedsudstyr.

Lederen af daginstitutionen Bødkergården i Østervrå undre sig over den melding. Når jeg køber en bus, som er godkendt til transport af børnene, går jeg ud fra, at bussen også lever op til de krav, der stilles, siger lederen Søren Bock. Bødkergårdens bus er iøvrigt udstyret med den nødvendige ECE-godkendelse.

Trafikstyrelsen indrømmer, at det kan være svært at gennemskue loven som daglig bruger, og at synshallerne derfor er blevet inddraget for at sætte en stopper for ulovlighederne.

Chef for bilteknisk afdeling, Ib Rasmussen, siger til slut, at synshallerne nu har fået instruktion om, at de også skal holde øje med løst monteret udstyr i køretøjer.

Alt sikkerhedsudstyr skal være udstyret med godkendelsesmærke. Læs mere om det på trafikstyrelsens hjemmeside; www.trafiksstyrelsen.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sikkerheden i biler og busser skal strammes ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger