Skoleferie indledt med Sommercamp

Skoleferie indledt med Sommercamp

18. juli 2011 - kl. 1:16 - af

Skoleelever fik skønne sommerferieoplevelser takket være gavmilde fonde.
22 elever fra 1.-9. klasse og fem voksne fra Sæbygaardskolen indledte sommerferien sammen og havde en fantastisk uge med Sommercamp på Læsø. En uge fyldt med oplevelser, hygge og samvær, og for de fleste af deltagerne nok så vigtigt, måske den eneste ferie, de kommer på inden, der tages fat på et nyt skoleår.
Lærer Birgitte Hansen og sundhedsplejerske Lotte begge Sæbygaardskolen lagde sidste år efter ferien mærke til, at der var nogle elever, som gav udtryk for, at de havde kedet sig og overhovedet ikke havde været på ferie i deres sommerferie. Vi synes, at det var rigtig trist for disse børn, også at de efter ferien ikke kunne bidrage til samtalen på klassen med gode ferieoplevelser, fortæller Birgitte Hansen.
De to initiativrige kvinder blev hurtigt enige om, at det ville de gøre noget ved. Vi søgte nogle fonde for ad den vej at skaffe midler til en Sommercamp for elever på skolen, som ikke skulle på ferie, forklarer de to initiativtagere. Vi søgte og fik legater fra Lions Sæby, Lions Jyske Ås, Odd Fellow Frederikshavn og Den Obelske Familiefond. Nok til en herlig tur til Læsø for 22 elever og fem voksne.

Mandag den 27. juni kl. 10.15 trak 22 glade og forventningsfulde børn og unge cyklerne ombord på Læsøfærgen. For nogle var det absolut første gang de overhovedet havde været ude at sejle. Stemningen var høj, da alle var godt bænkede og kunne tage hul på de medbragte madpakker. Det varede dog ikke længe før de 100 kr., de havde med i lommepenge, brændte i lommerne – det var blevet tid til et besøg i færgens kiosk, fortæller Birgitte Hansen.
Solen stod højt på himlen, da selskabet kunne skimte Læsø i horisonten og en af de yngste spurgte om, hvornår vi så kom til Danmark igen.
Da alle 22 havde fået cykelhjelmene spændt, måsen i sadlen og fødderne på pedalerne tog det ikke lang tid at nå hytten ved Gammelgård, hvor vi skulle bo hele ugen. Inden længe var seksmandsstuerne indtaget, og fik hurtigt et meget “hjemligt” præg.
De ældste var “slaver” den første dag. Det omfattede et besøg i Byrum, for at købe forsyninger til det næste døgn. Menuen stod på grillet flæskesteg og pølser med salat, flutes og kartoffelsalat. Til dessert var der jordbær og is.
To af de voksne havde opfrisket deres livredderkursus, så vi kunne benytte svømmehallen på Gammelgård, når vi havde lyst. Det var et stort hit blandt børnene, så succesen blev gentaget hver dag. Sidegevinst var, at alle blev vasket hver dag.

Tirsdag cyklede vi ud til saltsyderiet. En pensioneret lærer fortalte meget levende og med et glimt i øjet om kunsten at syde salt. Om hvordan vandet skal skiftes, når det smager som hestepis. At han havde tjent mange penge på at syde salt, at han lå højt hver nat på kasser med 1000 kr. sedler, for Brugsen have lukket, inden han var færdig med arbejdet, så han kunne ikke nå at bruge nogle penge. På hjemturen stoppede vi ved et lysestøberi. Der var hunde, killinger, påfugle, høns, geder, ænder og en enkelt ko.

Onsdag var der marked i Byrum, hvor flere af eleverne prangede med de lokale for at få noget brugt legetøj eller tatoveringer for næsten ingen penge.
Nogle af eleverne pustede voldsomt da de nåede toppen af tårnet i Byrum.
Udsigten var god, og havde der ikke været så mange træer, kunne vi have set hjem.
Museumsgården med tangtaget var næste stop på cyklen. Vi kom gratis ind, fordi vi var fra en skole. Eleverne var meget interesseret i gårdens historie.
På vej ud var der meget sjovt legetøj fra gamle dage. Vi købte 22 forskellige stykker legetøj, som de kunne prøve, når vi kom hjem. Klatrertræet i haven blev flittigt brugt, mens vi spiste madpakker i skyggen.

Torsdag cyklede vi til Vesterø for at opleve livet på havnen og se den sjove kirke. Det lille museum havde en udstilling med en gammel skat, der var fundet i forbindelse med udgravning til en sokkel på et hus. Her kunne vi også se de redskaber, de brugte til at bjærge besætningerne fra de forliste skibe.
Den sidste aften cyklede de store til Byrum. De skulle i bio for at se Pirates of the Caribien i 3D, mens de yngste blev hjemme og havde lodtrækning om det legetøj, vi havde købt på museet.

Fredag pakkede vi, spiste morgenmad og cyklede til Vesterø igen, hvor vi skulle med færgen kl. 9.40. Nogle børn blev hentet på havne i Frederikshavn, mens andre måtte cykle de 12 kilometer til Sæby sammen med de voksne.
Alt i alt en super dejlig tur. En stor tak for legaterne, der gjorde denne tur mulig, slutter hele holdet.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleferie indledt med Sommercamp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER