Brevduesejr til Voerså fra Antwerpen

Brevduesejr til Voerså fra Antwerpen

14. juli 2011 - kl. 0:21 - af

Brevduefolkene har fuld gang i sæsonen og er travlt beskæftiget med kapflyvninger i weekenderne.

En af årets store flyvninger er fra Antwerpen i Belgien, en strækning på 750 km, og fandt sted sidste weekend.

Brevdueforeningen Dan 0211 Jet, som hører til i Voerså, er så heldig at have storflyver Henrik Larsen som medlem. I klubflyvningerne er Henrik Larsen storvinder af mange pokaler, men i weekenden var han ekstra stolt. Brevduer fra hele Nordjylland deltog i flyvningen fra Antwerpen, og her løb Henrik Larsen med førstepræmien.

I disse dage tripper han nervøst rundt om dueslaget, for han har også duer med i en Europaflyvning fra Barcelona. Her deltager nationer som Polen, Tyskland, England, Holland, Belgien, Luxemburg, Frankrig og Danmark. I alt 113 duer fra Danmark deltager, og kun de allerbedste bliver udtaget til flyvningen. Henrik Larsen er den af alle deltagere, der har længst i kapflyvningen – nemlig 1850 km.

Sejren fra Antwerpen betegner Henrik Larsen selv i disse Tour de France tider, som at vinde etapen Alpe d`Huez – en kongeetape i cykelløbet.

Hvis han nu skulle gå hen og komme på præmieskamlen i kapklyvningen fra Barcelona, venter andre brevduefolk og konkurrenter spændt på, hvad han nu vil sammenligne en eventuel sejr med.

Larsen er dog realistisk, men håber inderst inde – for som han selv siger. – Den nød er hård at knække.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brevduesejr til Voerså fra Antwerpen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER