Fokus på kulturen under Middelalderdage på Voergaard

Fokus på kulturen under Middelalderdage på Voergaard

11. juli 2011 - kl. 12:04 - af

Den middelalderlige kulturfestival i forbindelse med Middelalderdage på Voergaard Slot sætter særlig fokus på musik og sang. Der er dog også plads til andet, for eksempel et belgisk ægtepar Plansjet, som er fantastiske dukkeførere, dukketeatret Ludibria og tre forskellige gøglertrupper. Det er De Jyske Helte, Mester Como og gøglerbørnene fra Rødder og Vinger.

Ridning og kampopvisning, som det foregik i 1500-tallet er også kultur. Middelalderdagene får besøg af Ildhesten som møder Toby i dystridning og af hestegøgleren Flora Goupil. Middelaldersoldater vil der være overalt, der deltager fire grupper: Skt. Martins, Gordons Route, Warwik og Compagnie de Vignolles.

Middelalderdagenes syngende benediktinernonner Voer Cantat har sørget for at der igen bliver 1500-tals messe i Voer Kirke. Det sker d. 16. juli i samarbejde med Børglums sognepræsten Niels Clemmensen og organist Rikke Kursch, som dirigerer nonnerne. Klokken 16.30 går et optog fra Voergaard Slot med præst, nonner og munke samt Biskop Stygge Krumpen og Elsebeth Gyldenstierne under beskyttelse af soldater og fulgt af adelsfolk, godtfolk og til sidst de fattige.

Selve messen i Voer Kirke starter kl. 17 og følger et ritual fra omkring 1540. Det er en stor oplevelse at høre nonnesangen i det smukke kirkerum og at være med til de ca. 500 år gamle ritualer.

Et helt nyt musiktiltag under Middelalderdagene er middelalderkoncerter i Voergaard Slots riddersal i samarbejde med Vendsyssel Festival. Koncerterne afholdes lørdagene d. 16. og 23. juli kl. 19.30, og her er der entre.

Første lørdag er det Middelalderensemblet Virelai. Navnet er oldfransk for skønheden ved musik, dans og poesi. Ensemblet forener nordiske ballader med europæiske dansemelodier og den folkelige middelaldermusik, spillet på gamle instrumenter. Efter pausen, hvor man kan købe vin eller øl i middelalderkroen i slotsgården, kommer Mayors Musicke, et madrigalensemble, bestående af velbefarne sangere fra Aalborgs korliv, der formidler renæssancens underholdningsmusik.

Lørdag d. 23. spiller to middelalderensembler. Tyske Poeta Magica, som blev dannet i 1992, forener med sin virtuositet musiktraditioner, klangformer og musikstilarter fra den europæiske tidlige musik med egne kompositioner. Själ er et svensk middelalderband, der spiller musik med stor vægt på 1200-tallet. Gruppen spiller på et bredt spektrum af instrumenter, der har rødder tilbage i middelalderen.

Vendsyssel Festival er kendt for klassisk musik af høj kvalitet. Disse to koncerter føjer sig til, men er på mange måder anderledes og vil give en helt særlig oplevelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fokus på kulturen under Middelalderdage på Voergaard ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER