Nye tiltag hos Springteam Nordjylland

Nye tiltag hos Springteam Nordjylland

8. juli 2011 - kl. 5:31 - af

Sponsorater til stortrampolin satte for alvor gang i en helt ny disciplin i Springteam Nordjylland (STN).

I 2008 modtog STN sponsorbidrag fra Tuborg og Vanggaard Fonden til en stortrampolin. Ingen anede at det på sigt ville medvirke til, så stor en udvikling af stortrampolingymnaster, som det er tilfældet.

Der var i starten lagt op til at give mulighed for at øve en masse forøvelser til diverse spring, men trampolinen blev gymnastikkens højdespringer.

Det er en sport, som kræver en overraskende god kondition. Derudover bliver der trænet styrke, balance og smidighed for at nå målet om fuld kropskontrol i luften.

I trampolin konkurrerer man som hold, men mest synkron og individuel. Konkurrencen består af to såkaldte øvelser, som hver består af 10 spring, som springes i træk. I første øvelse skal alle springene opfylde en række krav. På den måde sikrer man, at springerne laver øvelser af nogenlunde samme sværhedsgrad, og at de derfor alene kan bedømmes på, hvor flot og korrekt, de springer.

Trampolin afholder Dan Cup – en konkurrence bestående af 5 del-konkurrencer, hvoraf en er synkronkonkurrence – og danske mesterskaber i alle rækker – Individuel, synkron og for hold. Derudover er der Wold Cups, EM og VM.

STN’s trampolinspringere træner hårdt 3 gange om ugen, for at opnå de bedste resultater.

I foråret fik vi realiseret tilløbsbane til vores fiberbane. Med hjælp fra følgende sponsorer – Sv. Aage Christiansen A/S, Dybdahl, Østervrå, Garant, Malermester Ulla Louring Sørensen og Tandklinikken, Østervrå. Tusind tak til sponsorerne og bygmestrene.

Tarpan
STN’s trænere har i lang tid ønsket sig muligheden for at købe en Tarpan (springbord), og med hjælp fra Sparekassen Vendsyssels Fond og Vanggaard Fonden blev det endelig en realitet. En nyerhvervelse, som betyder rigtig meget for foreningen.

Gode Resultater fra trampolingymnaster
Nogle af trampolingymnasterne har været på Fyn og Sjælland til konkurrence, og da det er første sæson denne disciplin er prøvet, har det været en ny udfordring for gymnasterne – imødeset med stor spænding. I forhold til Teamgym, hvor der er musik og snakken, er der ”musestille” når der springes til stortrampolins- konkurrence.

Det blev til gode resultater til alle vores gymnaster, og flere af gymnasterne kunne tage hjem til Nordjylland med medalje en om halsen, slutter STN.

I Bellinge blev det til sølv til Martina og bronze til Louise. I Strib blev det i synkron til guld til Carl Emil og Peter samt til Tobias D. og hans makker Markus fra Skovbakken. Til Dancup i Haslev blev det yderligere til en medalje til Tobias D, denne gang af bronze.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye tiltag hos Springteam Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER