Frivillige er Middelalderdagenes grundlag

Frivillige er Middelalderdagenes grundlag

6. juli 2011 - kl. 20:23 - af

Der er ikke nogen loppetjans at være aktive i Middelalderdagene på Voergaard, men når det først går i blodet, så er der ingen vej tilbage.

I 10 år har der været arrangeret Middelalderdage på Voergaard af foreningen Voergaard Levende Historie. Et flot historisk spil, som grundlæggende er baseret på foreningens medlemmer og deres frivillige arbejdskraft.

Der er ikke noget fuldstændig billede af, hvor mange der i alt bidrager med en hjælpende hånd til de historiske dage. Vi er vel omkring 200-300, fortæller Søren Holm Kristensen, der baserer sin udregning på det antal måltider, der skulle sørges for til sidste års mandskab. Usikkerheden ligger i at dette tal også rummer nogle af de engagerede aktører og handlende fra stadepladserne.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at de frivillige – dem er der rigtig mange af.

Det er individuelt, hvor meget den enkelte deltager i opgaverne. Nogen bruger en ferieuge på Voergaard, mens andre måske kun kan afse en eller to weekends eller bare et par dage til at være med. En af de frivillige kommer fra Sjælland. Hun besøgte for nogle år siden stedet sammen med sin datter og har været frivillig siden. Et andet eksempel er en af de handlende som giver et par timers hjælp i køkkenet.

Netop dette har udvalget haft oppe til diskussion, og vil i år opfordre de handlende til at give et par timers hjælp som tak for den gratis stand, fortæller Inge Merete Thomsen.

Hvert år kontaktes de frivillige, som melder tilbage, hvor meget tid de kan lægge i opgaven. Herefter er det op til Inge Merete Thomsen og Søren Holm Kristensen at lægge den enkeltes turnus og vagter. Erfaringen og kendskabet til deltagerne giver mulighed for at få de rigtige folk sat på opgaverne, så arbejdet glider godt.

Det er ikke nogen loppetjans at være med i levendegørelse af historien – der er gang i den hele tiden, og der skal bestilles noget.

Hvorfor er det så, at de kommer igen og igen de glade middelalderfolk på Voergård? Det er glæden ved at se alle de mennesker få en god oplevelse med dette kig ind i historien. Mærker den gode stemning – kender hinandens styrker, lyder nogle af budene, suppleret med – det er sjovt – et dejligt fællesskab.

Det kan da nok ind imellem blive nødvendigt at træde i karakter, indrømmer Inge Merete Thomsen, men så er alle også klar til at tage fat igen uden sure miner. Der skal være plads til alle der vil, men alt skal også fungerer.

De er klar til at tage fat fra den 16. juli – 24. juli, alle de frivillige, for når først Voergaard, det går i blodet, så er der ingen vej tilbage – ferie eller ej.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frivillige er Middelalderdagenes grundlag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER