En perlerække af sommer-koncerter i Sæby kirke

En perlerække af sommer-koncerter i Sæby kirke

2. juli 2011 - kl. 1:46 - af

Onsdag d. 13. juli kl. 19.30 starter rækken af sommerkoncerter i Sæby kirke, og det er Sæby kirkes egen organist, Ivan Høiberg, der lægger for med en orgelkoncert med udelukkende danske toner på programmet. I hvert fald hvis man regner Buxtehude for en dansk komponist, født som han sikkert er i Oldesloe i Nordtyskland i 1637. Men dengang hørte Nordtyskland med til Danmark, og man ved, at Buxtehude følte sig som dansker.
Helt og aldeles dansk var Niels W. Gade, af hvem man kan høre 2 værker, som han simpelt hen har kaldt “Tonestykker”. Et par generationer yngre er Rued Langgaard, men han var en stor beundrer af Gade, og man ved, at han beskæftigede sig intensivt med Gades musik. Det kan man nu ikke høre i hans musik, der er præget af en næsten fanatisk udtryksvilje, i modsætning til Gades klassisk klare musik. Endeligt kan man ved koncerten høre Ivan Høiberg spille 3 af sine egne, større værker for orgel, ikke mindst en uropførelse af hans sidste nye orgelværk, Hommage à Bruckner, som er en fantasi over Krist stod op af døde.
Koncerten er en del af Vendsyssel Festival, og det koster 75 kr. at komme ind og lytte med.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En perlerække af sommer-koncerter i Sæby kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger